Η Σάμη αποχαιρέτησε μουσικά τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 17:38

Η Σάμη αποχαιρέτησε μουσικά τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη

Παρουσία πλήθους κόσμου από ολόκληρη την Δημοτική Ενότητα Σάμης και τηρουμένων όλων των αναγκαίων μέτρων υγειονομικής προφύλαξης, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο λαϊκός αποχαιρετισμός στον Μίκη Θεοδωράκη. Μία πραγματικά όμορφη και συνάμα συγκινητική μουσική εκδήλωση στο Λουτρό της Σάμης, αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα που από σήμερα αναπαύεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Γαλατά Χανίων.

Στον αυθόρμητο αυτό λαϊκό αποχαιρετισμό, τραγούδησε ο γνωστός τραγουδιστής Δημήτρης Δημουλάς, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη στις πρώτες μεταπολιτευτικές συναυλίες του στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Μαζί του στα πλήκτρα ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Σάμης Μάκης Γεωργόπουλος και στο μπουζούκι ο μουσικός Διονύσης Παγουλάτος.

Οι νότες από τα κορυφαία τραγούδια του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη πλημμύρισαν την παραλία της Σάμης, με τον κόσμο να συνοδεύει τον εμφανώς συγκινημένο Δημήτρη Δημουλά, σε μία βραδιά αποχαιρετισμού του σπουδαίου συνθέτη, πολιτικού και οραματιστή Μίκη Θεοδωράκη, που με τη ζωή, το έργο και τους αγώνες του για δημοκρατία και εθνική συμφιλίωση, βοήθησε τον τόπο μας να σηκωθεί λίγο ψηλότερα.

Πηγή: poulatakefalonias.gr




00 inkefalonia general ad 300X250