Κώστας Τσιμάρας: "Δυστυχώς, το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην μονάδα Τεχνητού Νεφρού αλλά και σε άλλες κλινικές"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 15:54

Κώστας Τσιμάρας: "Δυστυχώς, το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην μονάδα Τεχνητού Νεφρού αλλά και σε άλλες κλινικές"

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Κώστας Τσιμάρας, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5  και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την αναστάτωση που έχει προκληθεί με την αναστολή στην οποία θα τεθούν 4 νοσηλεύτριες της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού  από αύριο αλλά και τα προβλήματα που θα προκύψουν για τους  ασθενείς οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

«Πρέπει οι υπηρεσίες υγείας να λειτουργούν όπως πρέπει, για να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε το υπέρτατο αγαθό, την υγεία. Με την εγκύκλιο που έχει έρθει και καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό προς τους υγειονομικούς, από 1η Σεπτεμβρίου όποιος δεν είναι εμβολιασμένος θα βγαίνει σε αναστολή καθηκόντων. Δυστυχώς, το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην μονάδα Τεχνητού Νεφρού αλλά και σε άλλες κλινικές, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα το Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, πρόβλημα υπάρχει και στην Μαιευτική Κλινική και είναι αντίστοιχό με την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, δηλαδή περίπου το 50%  είναι ανεμβολίαστο. Και σε άλλα τμήματα υπάρχουν ανεμβολίαστοι αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Είναι  37 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί και οι περισσότεροι χθες και σήμερα έκαναν αίτηση για να εμβολιαστούν, κατά κάποιο τρόπο θα μετριαστεί το πρόβλημα».  

«Υπάρχουν κάποια άτομα που ηγούνται μιας προσπάθειας μη εμβολιασμού. Το θέμα είναι ότι όλο αυτό αποδυναμώνεται. Όλοι αυτοί που αποφάσισαν πλέον να εμβολιαστούν , το κάνουν γιατί από πάνω τους επικρέμεται η απόλυση τους στην ουσία. Μέσα στους ανεμβολίαστους είναι άνθρωποι με οικογένειες και υπάρχουν και γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά και φοβούνται να κάνουν εμβόλιο. Όλοι τηρούν τα μέτρα και προσέχουν.  Υπάρχουν αμφιβολίες  για το εμβόλιο και από όσα έχουν ακουστεί, οι οποίες έχουν τρομάξει κάποιους. Είναι αδικαιολόγητο να τους βγάζουν σε αναστολή. Αυτό γίνεται σε όλη την Ελλάδα και υποστελεχώνονται όλα τα νοσοκομεία. Εμείς πάντως σαν Σωματείο, οργανώνουμε καμπάνια για να πείσουμε και τους τελευταίους, για τα οφέλη του εμβολιασμού».

«Ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα – εκτός από την αναστολή των νοσηλευτριών- είναι η αναστολή των ανεμβολίαστων ιατρών. Στις κλινικές που θα τίθεται σε αναστολή ο γιατρός, η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι αναγκαστικά θα γίνονται ολιγοήμερες μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ. Θα δουλεύουμε με δανεικούς και οι ασθενείς δεν θα έχουν έναν σταθερό γιατρό. Εμείς ανέκαθεν ζητάμε μόνιμους γιατρούς και ο Διοικητής μας, μας είπε ότι θα ζητήσει και θα επισπεύσει τις διαδικασίες. Οι προσλήψεις γιατρών θα έπρεπε να γίνονται με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Μήπως τελικά στόχος είναι να διαλυθεί η δημόσια υγεία;».




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250