Αλ. Αλεξάκης: Για την 16η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 16:33

Αλ. Αλεξάκης: Για την 16η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 29 Ιουλίου, με τηλεδιάσκεψη, η 16η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού. Βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η παρουσίαση των στοιχείων σχετικά με την διακύμανση της τουριστικής κίνησης της τρέχουσας περιόδου, αλλά και εκτιμήσεις, σύμφωνα με το επίπεδο των κρατήσεων για τον χρόνο επιμήκυνσης της φετινής περιόδου.

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησαν η Περιφερειάρχης, κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, κος Αλέξανδρος Αλεξάκης.

Η Περιφερειάρχης λαμβάνοντας τον λόγο, τόνισε την σπουδαιότητα της προόδου της εμβολιαστικής διαδικασίας, η οποία για Ιόνια Νησιά εξελίσσεται ικανοποιητικά, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στην καμπάνια προβολής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού, με έμφαση και στην βαρύτητα του εμβολιασμού.

Πρόκειται για μια αξιόλογη πρωτοβουλία της ΠΙΝ για την οποία δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη, ζητώντας παράλληλα την υποστήριξη των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για την βέλτιστη προβολή της.

Το υλικό βρίσκεται στη διάθεση όποιου μέσου επιθυμεί, κατόπιν επικοινωνίας με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας.

Κατά την τοποθέτηση του ο κος Αλεξάκης, επεσήμανε ότι πράγματι η τουριστική κίνηση εμφανίζει ανοδική τάση, ιδιαίτερα μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, η οποία όμως δεν αντανακλάται με τον ίδιο ρυθμό στο λιανεμπόριο, του οποίου τα έσοδα κινούνται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Τα καταλύματα, η εστίαση και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων, μπορούν να έχουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τον χειμώνα που έρχεται.

Τέλος, ο κύριος Αλεξάκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που πρόσφατα δημιουργήθηκαν και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εξαιτίας των αλλαγών που προωθήθηκαν από το Υπουργείο Τουρισμού για την μεταφορά ασθενών στο ξενοδοχείο καραντίνας. Την αρμοδιότητα αυτή είχαν μέχρι πέρσι οι Περιφέρειες της χώρας, ενώ για την φετινή περίοδο ανατέθηκε στον ΕΟΔΥ.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας