Κόμμα για τα ζώα: Επιμένουμε όχι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Κούταβο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021 09:13

Κόμμα για τα ζώα: Επιμένουμε όχι πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Κούταβο

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΑΒΟ

Αρμονική Συμβίωση : Ζώα, Άνθρωπος, Φύση

ΠΡΟΣ : ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΦΟΡΕΑΣ ΕΘΝΙΚΟΎ ΔΡΙΜΟΥ ΑΙΝΟΥ. Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ “ARK”, ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ “KAT’S”

Ποια είναι αυτή η Πολιτιστική Ομάδα που πρεσβεύει «Πολιτισμό» κι επιμένει να θέλει να πατήσει πάνω σε ένα καταπονημένο Κούταβο  με γερμένα δέντρα, με αδύναμη την εναπομείνασα βλάστηση, μόνο και μόνο για να πραγματοποιήσει πεισματικά την ευχαρίστησή της, την τέρψη της ꓼ

Αν σήμερα ο νεκροθάφτης είναι η πλαστική καρέκλα, αύριο θα είναι το χαλίκι, μεθαύριο τι ꓼ Το τσιμέντο ꓼ

Κι αν έρθουν κι άλλες τέτοιες ομάδες που υπόσχονται δήθεν «ψιθυριστή μουσική» με φωτισμούς «κρυφού σχολειού», πότε θα πούμε «Όχι» ꓼ Πότε τραβάμε τη γραμμή «Ως Εδώ και Μη Παρέκει» ꓼ Όταν ο Κούταβος γίνει γήπεδο ꓼ

Και τα ζώα που ζουν εκεί ꓼ Κι οι φωλιές, οι νεοσσοί, η αναπαραγωγική περίοδος ꓼ

Ποια ζώα ꓼ  Ξέρει κανείς αν ζούνε ζώα εκεί ꓼ  Ποιος τα έχει δει όλα αυτά ꓼ 

Ποιός θα προλάβει να τα δει όταν τρομοκρατημένα εγκαταλείψουν για πάντα αυτό το τόπο - όσα επιβιώσουν !

Στο Κούταβο επιμένουν να πάνε για «πολιτιστικές εκδηλώσεις» μόνο όσοι απενοχοποιημένα διεκδικούν και μεταχειρίζονται τη Φύση χωρίς έλεος, γιατί έτσι τους εξυπηρετεί, τους βολεύει, τους αρέσει. 

Σαν αυτούς που βάζουν κρυφά τις φωτιές και καίνε το σύμπαν. Και μετά οι υπόλοιποι, λέμε «Οι εγκληματίες τι έκαναν» ! Τι έκαναν ꓼ Δυο κλαράκια πήγαν να κάψουν που δεν τους βόλευαν.

Κι αυτοί Εκεί κι αυτοί Εδώ εγκληματούν κατά της Φύσης !

Δεν υπάρχει διαφορά ! Το ίδιο χάος και καταστροφή αφήνουν πίσω τους. Η μόνη ίσως διαφορά είναι ότι, η μια καταστροφή είναι Ορατή, ενώ η άλλη είναι Αόρατη σε μάτια, σε αυτιά, σε συνειδήσεις.

Και όσον αφορά τον ΠοντιοΠιλατισμό των Υπηρεσιών, ότι δηλαδή «Δεν απαγορεύονται οι εκδηλώσεις στον Κούταβο», οφείλουμε να επισημάνουμε :

Ότι ΔΕΝ απαγορεύεται, ΔΕΝ σημαίνει ότι ΔΕΝ βλάπτει ! Και το κάπνισμα δεν απαγορεύεται κι όμως βλάπτει !

Καλούμε τους συμπολίτες μας να υπογράψουν για τη Προστασία του Κουτάβου,  τα απογεύματα Παρασκευής 30/7, Σαββάτου 31/7 και Κυριακής 1/8 στις 8-10 μμ, μπροστά από το κτίριο της Νομαρχίας.

Ζητάμε από το Δήμαρχο να προστατέψει τη Περιουσία της Πόλης. Αυτή η Περιουσία δεν μας ανήκει. Ανήκει στις γενιές που έρχονται.

Η Υγεία, η Ζωή μας εξαρτάται σημαντικά από το τρόπο που διαχειριζόμαστε τη Φύση και τα πλάσματά της.

Την ανωτέρω επιστολή συνυπογράφουν Εκπρόσωποι Ιονίων Νήσων του Κόμματος για Ζώα, Φύση, Άνθρωπος : Ιωάννης Κοσμάτος, Βασιλική Λεβεντάκου και Ειρήνη Ρουχωτά, με την αμέριστη συμπαράσταση ενσυνείδητων συμπολιτών μας.

Κ12Κ23


Ετικέτες: