Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας στο πλευρό των σπουδαστών του ΤΕΙ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 11:17

Οι εργαζόμενοι της Εθνικής Τράπεζας στο πλευρό των σπουδαστών του ΤΕΙ

Οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα στα Καταστήματα της Κεφαλλονιάς, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο του νησιού και ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ τη φωνή μας με τις χιλιάδες φωνές των συμπολιτών μας και των σπουδαστών ενάντια στην αυταρχική, απαράδεκτη και επιστημονικά αίολη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για το κλείσιμο του ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ.

Ζητάμε να γίνουν σεβαστοί οι ακαδημαϊκοί αγώνες των φοιτητών αλλά και των αποφοίτων του Ιδρύματος. Είναι ντροπή να απαξιώνουμε ολόκληρα γνωστικά αντικείμενα για να δικαιολογήσουμε την περικοπή δαπανών.

Ζητάμε την πρόσβαση στην δωρεάν παιδεία που προβλέπει το Σύνταγμα χωρίς διακρίσεις. Με την περικοπή χιλιάδων θέσεων πρόσβασης στην 3βάθμια εκπαίδευση με πρόφαση την χαμηλή στάθμη βαθμολογίας το κράτος επιλέγει να στερήσει από την δωρεάν δημόσια εκπαίδευση τους νέους και να τους οδηγήσει είτε στην ιδιωτική εκπαίδευση και το εξωτερικό είτε σε μια χοάνη ανειδίκευτων για τροφοδοσία της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας.

Ζητάμε το σεβασμό στην κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα χιλιάδων ανθρώπων (το προσωπικό, τους σπουδαστές, τις οικογένειές τους, αλλά και την τοπική κοινωνία) που βίαια διαταράσσεται με τη ξαφνική μετακίνηση τόσο μεγάλου όγκου νέων ανθρώπων από μια περιοχή σε μια άλλη.

Ζητάμε το σεβασμό στα εκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα των Ελλήνων φορολογούμενων που έχουν ήδη επενδυθεί στην δημιουργία εγκαταστάσεων και υποδομών όλα αυτά τα χρόνια στα νησιά μας. Όσο κι αν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις ακόμα δεν είναι δυνατόν να δημιουργούμε για χρόνια υποδομές και μετά να τις εγκαταλείψουμε «έτσι απλά» για να αρχίσουμε κάπου αλλού από το ΜΗΔΕΝ!

Όλα αυτά τα διαδηλώνουμε δυναμικά 13:00 στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου!!!


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250