Ο Επαγγελματικός Βιοτεχνικός & Εμπορικός Σύλλογος Παλικής καταγγέλει ομοφώνα το Σχέδιο "Αθηνα" στο ΤΕΙ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2013 10:56

Ο Επαγγελματικός Βιοτεχνικός & Εμπορικός Σύλλογος Παλικής καταγγέλει ομοφώνα το Σχέδιο "Αθηνα" στο ΤΕΙ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΣΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΠΑΛΙΚΗΣ ΛΗΞΟΥΡΙ 6/2/2013 ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Τα μέλη του Επαγγγελματικού Βιοτεχνικού και Εμπορικού Συλλόγου Παλικής, καταγγέλλει ομόφωνα την ενδεχόμενη εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά» στα ΤΕΙ Κεφαλονιάς . Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι άδικο και προσβλητικό. Οι επιπτώσεις της διακοπής λειτουργίας του Τ.Ε.Ι. θα είναι ολέθριες με ποικίλες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις για τις πόλεις που φιλοξενούν τα εκπαιδευτικά αυτά ιδρύματα , για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους και κατ' επέκταση για όλο το νησί ,καθώς θα οδηγήσουν με γοργούς ρυθμούς στον αφανισμό και την εξαθλίωση της Κεφαλονιάς.

Η ανακοίνωση από τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο του προς διαβούλευση «σχεδίου Αθηνά» σχετικά με την «Ανασυγκρότηση του Χάρτη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας», μόνον αισθήματα οργής, αγανάκτησης και απογοήτευσης προκαλεί γενικά στους πολίτες της Κεφαλονιάς και ειδικότερα στην κοινωνία της Παλικής.

Προτείνουμε όχι μόνο την διατήρηση αλλά και την ενίσχυση του ρόλου των Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων μέσω του επαναπροσδιορισμού της λειτουργίας των τμημάτων του σύμφωνα με τα πρότυπα της σύγχρονης εκπαίδευσης και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες έτσι όπως κάθε φορά διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας.
Είμαστε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των φοιτητών. Σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, η τυχόν μεταφορά των Σχολών από την Κεφαλονιά αποτελεί δείγμα απαξιωτικής νησιωτικής πολιτικής της Κυβέρνησης για την Κεφαλονιά και τα Ιόνια Νησιά και θα συντελέσει στην καταστροφή του νησιού.

Συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών και των καθηγητών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων απέναντι στο παρακμιακό σχέδιο ΑΘΗΝΑ.
Τα μέλη του Επαγγελματικού Βιοτεχνικού και Εμπορικού Συλλόγου Παλικής θα σταθεί αρωγός στον αγώνα όλων των τοπικών φορέων για την παραμονή των ΤΕΙ στην Κεφαλονιά.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250