Το Εργατικό Κέντρο για την απεργία της ΠΝΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 10:16

Το Εργατικό Κέντρο για την απεργία της ΠΝΟ

Το ΕΚΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και χαιρετίζει την απόφαση τους για κλιμάκωση του αγώνα με νέα 48ωρη απεργία μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ. Στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών συναδέλφων μας που περιφρουρούν την απεργία τους και δηλώνουμε την ταξική αλληλεγγύη μας, στα πλαίσια της ανάγκης για διεύρυνσης του αγώνα με όλους όσους πλήττονται από το νομοσχέδιο της κυβέρνησης και είναι το σύνολο της εργατικής τάξης.

Για μας τους εργαζόμενους, που δοκιμαζόμαστε και με την απαράδεκτη υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας των νησιών μας, όπου μας έχουν κηρύξει ανοιχτά τον πόλεμο, πρέπει σαν εργατική τάξη να παραταχθούμε στο πλευρό των απεργών ναυτεργατών.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική της. Η απεργία είναι μάχη και χρειάζεται να προχωρήσουμε σε οργανωτικά μέτρα για να ανακόψουμε την επιθετικότητά της.

Κυβέρνηση, εφοπλιστές, κεφάλαιο μας παρακολουθούν και μας υπονομεύουν, χρησιμοποιούν τον κοινωνικό αυτοματισμό, αλλά δεν τους βγαίνει, γιατί το μαχόμενο αγροτικό κίνημα είναι κι αυτό στους δρόμους, διεκδικώντας τα αιτήματα των φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών, ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Το ίδιο και το ναυτικό κίνημα, όπου έχουμε κοινό αντίπαλο, είναι ώρα του συντονισμού της δράσης, του αγώνα από όλους τους εργαζόμενους για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων.

ΤΟ Δ.Σ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250