Εκατοντάδες φοιτητές στο δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρήθηκαν για την κατάργηση του ΤΕΙ (συνεχής ενημέρωση - video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 03 Φεβρουαρίου 2013 21:06

Εκατοντάδες φοιτητές στο δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρήθηκαν για την κατάργηση του ΤΕΙ (συνεχής ενημέρωση - video)

Εκατοντάδες φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε η κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και των τμημάτων του Αργοστολίου. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, τόνισε πως αρνήθηκε να έχει συνάντηση στο Μεσολόγγι στην πρόταση που του έγινε να δημιουργθεί ένα ενιαίο ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ιονίων. Στο συμβούλιο παρούσα είναι και η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε σε βίντεο την τοποθέτηση του Προισταμένου του ΤΕΙ Δημοσίων Σχέσεων κ. Αγησίλαου Κονιδάρη, ο οποίος έκανε και την εισήγηση του θέματος.

"Ανοίγει ο  ασκός του Αιόλου και στο δικό μου τμήμα" τόνισε και ο προϋστάμενος του τμήματος Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι κ. Μπούκας.

«Θα παραμείνουμε εδώ είτε το θέλουν είτε όχι»

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των φοιτητών Γιάννης Σγουρομάλλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Θα φτάσουμε μέχρι τον Υπουργό. Το τμήμα θαπαραμείνει στο Αργοστόλι είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι».

Μίλησαν και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων τμημάτων των φοιτητών.

Μίλησαν και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων τμημάτων των φοιτητών. Αυτή τη στιγμή έχουν μιλήσει ο κ. Στέλιος Ματαράγκας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η. κα Σωφία Αράβου Παπαδάτου από τη ΔΗΜΑΡ, ο Σταύρος Τραυλός για την ΝΔ, ο Δημήτρης Μαντζουράτος από το ΚΚΕ.

Κουμπαρέλης: «Εδώ θα είναι η έδρα μας μέχρι να μας τη σπάσουν»


Συγκλονιστική η ομιλία του αναπληρωτή προϊστάμενου του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων Αρη Κουμπαρέλη: « Και ο κύριος Μαραβέγιας έπεσε θύμα σε αυτή την κατάσταση. Εμείς θα μείνουμε εδώ και θα δίνουμε πτυχία. Εστω και αν δεν μας πληρώνουν. Μέχρι που να μας το σπάσουν αυτή θα είναι η έδρα μας» δήλωσε γνωρίζοντας την αποθέωση από τους φοιτητές.

Επίσης το λόγο πήρε η μεγαλύτερη σε ηλικία φοιτήτρια του ΤΕΙ η 66χρονη Κατερίνα Πατεινιωτάκη από την Κρήτη, η οποία αναφέρθηκε στην δυσκολία που θα αντιμετωπίσει αν το ΤΕΙ μεταφερθεί στο Μεσολόγγι, συγκλονίζοντας με τα λόγια της. Μάλιστα ο αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος, πρότεινε η κ. Πατεινιωτάκη να γίνει επίτιμος δημότης Κεφαλονιάς.

 

Την Τετάρτη το Ραντεβού με τον Υπουργό

12.56 μ.μ. : Πριν από λίγο ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ανακοίνωσε πως τελικά το ραντεβού με τονν Υπουργό Παιδείας, θα γίνει τελικά την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα, καθώς λόγω της απεργίας των πλοίων αναβλήθηκε το αυριανό ραντεβού.
Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κυκλοφορεί βιβλίο υπογραφών ενάντια στην κατάργηση του ΤΕΙ, στην οποία υπογράφουν, φοιτητές, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και όποιος άλλος πολίτης ή φορέας το επιθυμεί.

Συμπαράσταση από τους σπουδαστές της ΑΕΝ

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου βρίσκονται και πολλοί σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), οι οποίοι συμπαραστέκονται στους σπουδαστές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Α. Θεοπεφτάτου: «Όπου κλείνει ένα σχολείο, ανοίγει μια φυλακή»

«Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μία φυλακή. Έρχονται και επόμενα. Πρέπει οπωσδήποτε να αγωνιστούμε και να είμαστε σε εγρήγορση. Θα είμαι παρούσα σε όλες τις κινητοποιήσεις. Ευχομαι καλό αγώνα» τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτής κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου πριν από λίγο στην τοποθέτησή της.

Αντιδήμαρχος Σ. Σαββαόγλου: «Παραδίδω την κομματική μου ταυτότητα και αν δεν γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για παραμονή του ΤΕΙ μην μου την επιστρέψετε»

13.15 μ.μ. : Πριν από λίγο ξεκίνησαν να παίρνουν τον λόγο οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Καταπέλτης ήταν ο αντιδήμαρχος Σάββας Σαββαόγλου ο οποίος στην τοποθέτησή του δήλωσε: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με σοβαρότητα και επιχειρήματα. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι και οικονομικοί που επιβάλουν αυτή την κατάσταση και αυτό δεν θα πρέπει να το επιτρέψουμε. Εγω σας παραδίδω την κομματική μου ταυτότητα και αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας μην μου την επιστρέψετε».

Δ. Αραβαντινός: «Η παραίτησή μου στη διάθεσή σας»

13.30 μ.,μ.: Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Διονύση Αραβαντινού: «Η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας. Πρέπει να το κάνουμε όλοι σαν έσχατο όπλο σε αυτή την κατάσταση. Στα 14 χρόνια που βρίσκομαι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι κατάντια να δούμε το ΤΕΙ να φεύγει από την Κεφαλονιά».

Θ. Μιχαλάτος: "Χρόνος υπάρχει μόνο για οργανωμένες, δυναμικές και συντονισμένες ενέργειες"

Πριν απο λίγο διαβάστηκε η τοποθέτηση του επικεφαλή του συνδιασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά κ. Θεόφιλου Μιχαλάτου, ο οποίος λόγω της απεργίας των πλοίων δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί στην Κεφαλονιά:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Δυστυχώς η νέα 48ώρη απεργία που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με κρατά «αποκλεισμένο» εκτός του νησιού μας, μην μου επιτρέποντας να παραστώ στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου.

Θα ήθελα όμως να καταθέσω τις απόψεις μου σχετικά με το σπουδαίο θέμα που απασχολεί όλους τους συμπολίτες μας τις τελευταίες μέρες και απειλεί με διατάραξη την εκπαιδευτική, οικονομική και κοινωνική ζωής του νησιού μας.

Στα πλαίσια της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, το 1999, ο συμπατριώτης μας Υπουργός Παιδείας κ. Γεράσιμος Αρσένης ίδρυσε το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με έδρα την Κεφαλονιά και τμήματα στο Αργοστόλι και στο Ληξούρι. Μια κίνηση που μας ωφέλησε ποικιλοτρόπως τόσο στα πλαίσια ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και του εσωτερικού τουρισμού όσο και σε πολιτιστικό-κοινωνικό επίπεδο «ενώνοντας» το νησί μας με την υπόλοιπη χώρα.

Όλα αυτά τα χρόνια το ΤΕΙ αποτέλεσε πνευματικό κέντρο του νησιού μας και μέσα από τη λειτουργία του και τη δραστηριοποίηση του προσέφερε πολλά στον τόπο μας, γεμίζοντας με περηφάνια όλους τους Κεφαλονίτες.

Ήδη από την προηγούμενη χρονιά είχαμε να αντιμετωπίσουμε το «δραστικό ψαλίδι» στον αριθμό εισακτέων στο νησί μας καθώς και την είδηση για ενδεχόμενο κλείσιμο των τμημάτων ΤΕΙ σε Αργοστόλι και Ληξούρι. Και αφού ξεφύγαμε από τη μέγγενη του κλεισίματος θεωρήσαμε και λανθασμένα ότι διαφύγαμε από κάθε κίνδυνο, μέχρι που δημοσιοποιήθηκε το σχέδιο ΑΘΗΝΑ και μας επανέφερε στην σκληρή πραγματικότητα.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της απαξίωσης - υποβάθμισης της περιφέρειας και της συγκεντροποίησης όλων των υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη σε κεντρικό επίπεδο. Το κράτος στην προσπάθεια του να εξοικονομήσει δημοσιονομικούς πόρους και να ανταπεξέλθει στις επιταγές του μνημονίου, ακολουθεί τον εύκολο δρόμο του «λουκέτο παντού» αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων του, τις οποίες και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Όλη η προσοχή έχει στραφεί στο κέντρο. Αλλά επειδή μου αρέσει να μην αδικώ, οφείλω να ομολογήσω ότι από το γενικό κανόνα υπάρχουν και εξαιρέσεις, ιδίως όταν πρόκειται για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Και εμείς εδώ στα Επτάνησα το γνωρίζουμε πολύ καλά.

Στην Κεφαλονιά επικρατεί η αντίληψη ότι μέσα από τραπεζώματα, τηλεφωνήματα και επισκέψεις σε φίλους υπουργούς ή βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου «Όσο είμαι δήμαρχος το ΤΕΙ δεν θα κλείσει» θα καταφέρουμε να αντιστρέψουμε τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης.

Και αναρωτιέμαι όπως άλλωστε πολλοί από τους συμπολίτες μας ...

Πότε θα καταλάβουμε ότι είμαστε αδύναμος κρίκος; Πότε θα καταλάβουμε ότι πρέπει να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση έτσι ώστε να προλαβαίνουμε τις εξελίξεις; Πότε θα καταλάβουμε ότι πρέπει να προνοούμε για να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με τελεσίδικες αποφάσεις; Πότε θα καταλάβουμε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και μέσα από σωστή αξιοποίηση αυτών, να δρομολογούμε εμείς τις εξελίξεις στο νησί μας;

Εμείς εδώ στην Κεφαλονιά δεν έχουμε έναν «Δένδια» να διεκδικεί-απαιτεί για μας και να κερδίζει αυτά που ζητά. Είμαστε υποχρεωμένοι να αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι τον σχεδιασμό και τη δράση και μάλιστα άμεσα αφού ο χρόνος για ωραία λόγια έχει εξαντληθεί προ πολλού.

Χρόνος υπάρχει μόνο για οργανωμένες, δυναμικές και συντονισμένες ενέργειες που θα ταρακουνήσουν την κεντρική διοίκηση και θα την πείσουν για την αποφασιστικότητα μας όχι μόνο να διατηρήσουμε αλλά και να αξιοποιήσουμε όσα δικαιωματικά μας ανήκουν, προκειμένου να εξασφαλίσουμε οικονομική και κοινωνική ευημερία στον τόπο μας.

Αυτή η στιγμή είναι κρίσιμη και όλα εξαρτώνται από εμάς και τις αποφάσεις που θα λάβουμε.

Με τιμή

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ

Αραβαντινός – Ζαφείρης: «Το σχέδιο για μένα ονομάζεται «Μπιπ... ο Δίας»

Το λόγο πήραν εν συνεχεία οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Αργοστολίου (Λουκάς Νιφοράτος) και Ληξουρίου (Νίκος Αραβαντινός- Ζαφείρης).
Ο Νίκος Αραβαντινός – Ζαφείρης, υποστήριξε πως: «Δεν μπορώ να δω το Ληξούρι δίχως την παρουσία αυτού του Ιδρύματος. Το Ληξούρι θα είναι παρών και θα δώσει μάχη μαζί με τους υπόλοιπους Κεφαλλονίτες. Το σχέδιο για μένα δεν ονομάζεται «Αθηνά». Για μένα ονομάζεται «Μπιπ... ο Δίας»

Ανουσάκης: «Αν συνεχιστεί αυτό το έγκλημα θα μείνουμε μόνοι μας»

Εν συνεχεία ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης, πήρε το λόγο και πρότεινε ένα Παγκεφαλληνιακό συλλαλητήριο: «Προτείνω το κλείσιμο του Δήμου Κεφαλονιάς και των καταστημάτων την Τετάρτη. Πρέπει το νησί να είναι νεκρό για να δουν πως είναι όταν θα φύγει το ΤΕΙ. Πρέπει να καλέσουμε ένα παγκεφαλληνιακό Συλλαλητήριο. Να κατέβει ο κόσμος στην πλατεία του Αργοστολίου. Εμείς εδώ στην Κεφαλονιά δεν συνυπογράφουμε το κλείσιμο του τόπου. Αν συνεχίσει αυτό το έγκλημα θα μείνουμε μόνοι μας. Αν το υλοποιήσουν παραιτούμαστε και ας έρθουν να κάνουν βόλτες στο λιμάνι».

Ε. Κεκάτος: «Στο λεξιλόγιό μας υπάρχει μόνο η λέξη αγώνας»

«Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση» δήλωσε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος και συνέχισε: «Η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μας. Υπάρχει μόνο η λέξη αγώνας».

ΠΑΡΑΚΑΤΩ μπορείτε να ακούσετε ΟΛΕΣ τις τοποθετήσεις φοιτητών - φορέων και συμβούλων

 

Τοποθετήσεις Φοιτητών - Φορέων για το ΤΕΙ by Inkefalonia (4) Τοποθετήσεις Συμβούλων ΤΕΙ (1) by Inkefalonia2013 (2)

Τοποθετήσεις Συμβούλων για το ΤΕΙ (2) by Inkefalonia (4)

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=XQ_73WBmRC0

 

View the embedded image gallery online at:
https://www.inkefalonia.gr/koinonia/9634-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProIde50d58fc22

Ετικέτες: