Επιστρέφει η νυχτερινή ζωή!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 09:56

Επιστρέφει η νυχτερινή ζωή!

Χαλαρώνουν τα μέτρα από σήμερα Σάββατο, 12 Ιουνίου τόσο στην εστίαση όσο και στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες της εστίασης από σήμερα θα μπορούν να παίζουν μουσική για τους καθήμενους ενώ η κυκλοφορία των πολιτών παρατείνεται κατά μία ώρα, δηλαδή επιτρέπεται η έξοδος έως τη 1.30 το βράδυ. Υπενθυμίζεται ότι αυτό το μέτρο θα ισχύει μέχρι τέλος Ιουνίου αφού από την 1η Ιουλίου καταργείται εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ωστόσο, οι συστάσεις των ειδικών για τήρηση των μέτρων στην εστίαση, είναι αυστηρές ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο έως και 5.000 ευρώ ενώ σε δεύτερο έλεγχο εάν διαπιστωθούν εκ νέου παραβάσεις, τότε το μαγαζί θα αναστέλλει τη λειτουργία του για 15 ημέρες.

Όλες οι αλλαγές από σήμερα

- Ο περιορισμός της νυχτερινής κυκλοφορίας θα ξεκινά στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα

- Θα επιτρέπεται μουσική σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου, είτε της μουσικής είτε του ωραρίου, το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας, κλείσιμο δηλαδή 15 ημερών, σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση.

- Επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης σε αεριζόμενες στοές, που έχουν δυο ελεύθερες διόδους για να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη είσοδος και έξοδος των πελατών.

- Αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50%, σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θεατές, σε 70% έως 5.000 θέσεων, 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν το θέατρο είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα.

Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου

- Επανεκκινούνται οι πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητικών εξαμήνων και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης των Α.Ε.Ι.

- Επαναλειτουργούν τα φροντιστήρια με φυσική παρουσία για όλους τους μαθητές. Είναι υποχρεωτική η διεξαγωγή rapid test ή self-test μια φορά την εβδομάδα για όλους.

- Επιτρέπεται η επανέναρξη εμποροπανηγύρεων στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Τι αλλάζει από Τρίτη 15 Ιουνίου

- Επαναλειτουργούν οι ερασιτεχνικές σχολές χορού.

- Από την ίδια ημερομηνία, στις λαϊκές αγορές πλέον η απόσταση εκατέρωθεν των πάγκων πώλησης θα είναι 1 μέτρο.

Τι ισχύει από 1 Ιουλίου

- Από 01 Ιουλίου καταργείται το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Από 01 Ιουλίου αλλάζει το όριο για τις υπηρεσίες catering - δεξιώσεων. Αυξάνεται σε 300 άτομα από 100 που είναι σήμερα.

Νέο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ

Από τις 7 το πρωί έως τις 22:30, θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά πλέον τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, κλπ.) σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Αναλυτικότερα τα μέτρα που ισχύουν είναι τα εξής: 

- 1 άτομο ανά 25 τετραγωνικά στον κύριο χώρο του καταστήματος, 

- απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και 2 μέτρα μεταξύ των πελατών κατά το χρόνο αναμονής στα ταμεία,

  • υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται εντός του καταστήματος.

zougla.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ