Β. Ρουχωτάς: «Το πρώτο Ελληνο-Σερβικό καλλιτεχνικό εργαστήρι στο Αργοστόλι, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δυο χωρών»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 09:30

Β. Ρουχωτάς: «Το πρώτο Ελληνο-Σερβικό καλλιτεχνικό εργαστήρι στο Αργοστόλι, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις των δυο χωρών»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 και στον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε ο επίτιμος πρόξενος της Σερβίας στην Κεφαλονιά, Βίκτωρας Ρουχωτάς, αναφορικά με το πρώτο Ελληνο-Σερβικό καλλιτεχνικό εργαστήρι στην Ελλάδα θα διεξαχθεί στο Αργοστόλι!

Ο κ. Ρουχωτάς ανέφερε πως «θα γίνουν μια σειρά από εκδηλώσεις από τις 22 Ιουνίου ως το τέλος του μήνα στο Αργοστόλι, αλλά και στο Κάστρο Αγίου Γεωργίου όπου ο Leonard III Tokι κυβερνήτης της Κεφαλονιάς του 15ο αιώνα και η σύζυγός του πριγκίπισσα της Σερβίας Μίλιτσα Μπράνκοβιτς είχαν ζήσει. Σέρβοι καλλιτέχνες θα ζωγραφίσουν και θα εκθέσουν τα έργα τους στο Αργοστόλι, ενώ κάθε μέρα θα υπάρχει και ένα μουσικό δρώμενο έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας. Το πρώτο καλλιτεχνικό εργαστήρι θα είναι αφιερωμένο στον πρόσφατα αποθανόντα από τον Κορονοϊό Μίλος Šobajić».

Ο κ. Ρουχωτάς ανέφερε αναλυτικά τις δράσεις που γίνονται από πλευράς της Κεφαλονιάς, ώστε να συσφιχθούν οι σχέσεις των δύο λαών. «Άλλωστε όλος ο τύπος της Σερβίας έπαιζε χθες για την Κεφαλονιά» ήταν τα λόγια του.

Το Καρναβάλι του Αργοστολίου εντάχθηκε  στην Ευρωπαίκή Ομοσπονδία Καρναβαλικών πόλεων

Πέρασε η πρόταση για την ένταξη του Καρναβαλιού του Αργοστολίου στην Ευρωπαίκή Ομοσπονδία Καρναβαλικών πόλεων. Θα είναι το καρναβάλι της Πάτρας και του Αργτοστολίου. Και εκεί θα μπορούν να γίνονται ανταλλαγές σε πληρώματα και να έρχεται ένα πλήρωμα από την Ιταλία για να συμμετάσχει στο καρναβάλι μας και εμείς να πηγαίνουμε στα δικά τους»

{https://soundcloud.com/user-46829938/rouxwtas-892}

 




00 inkefalonia general ad 300X250