Μαζική Γενική Συνέλευση φοιτητών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Είπαν και ελάλησαν: «ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 22:32

Μαζική Γενική Συνέλευση  φοιτητών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων - Είπαν και ελάλησαν: «ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!»

Το μεγάλο αμφιθέατρο της σχολής Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, φάνηκε μικρό για να χωρέσεις τις εκατοντάδες των εξοργισμένων φοιτητών που μαζικά έδωσαν ένα δυναμικό πρώτο μήνυμα προς τις κεφαλές του Υπουργείου Παιδείας, που με το σχέδιο «Αθηνά» θέλουν να καταργήσουν το Ίδρυμα στην Κεφαλονιά. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής – Χρήστος Λαμπράκης – Χριστίνα Ζησιμάτου Πρόκειται για μια πρωτοφανής κινητοποίηση των φοιτητών στην Κεφαλονιά που με τον τρόπο τους διατράνωσαν την αντίθεσή τους σε όσα σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για συγχώνευση των σχολών του Αργοστολίου στο Μεσολόγγι, με άγνωστο ακόμα αντικείμενο τίτλο σπουδών.

"Δεν πάμε πουθενά"

«Δεν πάμε πουθενά» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, ενδεικτικό της οργής που νιώθουν για ένα σχέδιο που ουσιαστικά καταστρέφει τόσο την Κεφαλονιά, όσο και τις σπουδές τους.

Ήταν η πρώτη από τις πολλές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν στις 45 μέρες της διαβούλευσης του σχεδίου. Και κατά τη διάρκεια της τρίωρης συζήτησης (ξεκίνησε στις 9 το βράδυ και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα), αποφασίστηκαν οι πρώτες δράσεις – αντιδράσεις γι' αυτή την άδικη πρόταση του Υπουργείου.

Το παρών στην συνέλευση έδωσαν η Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Μαντζουράτος, ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός, ο δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Γκισγκίνης, ο Σταύρος Τραυλός, ο Παναγής Βλάχος, η Γιώτα Αποστολάτου με τον Σταύρο Λυκούδη, ο Διονύσης Γεωργόπουλος, ο Πανταζής Πανταζόπουλος, η Σοφία Αράβου Παπαδάτου, ο Σταύρος Σπαθής, ο Μάκης Καππάτος, όλοι οι καθηγητές του ΤΕΙ και ενδεχομένως και άλλοι που μέσα στην κοσμοσυρροή δεν προσέξαμε.


Ο Προϊστάμενος του τμήματος Αγησίλαος Κονιδάρης και εξήγησε πώς έχει η κατάσταση (δείτε σε βίντεο παρακάτω) και εν συνεχεία όσοι πήραν τον λόγο διατράνωσαν την αντίθεσή τους.

«Οργή λαού, φωνή Θεού»

«Το σχέδιο είναι πρόχειρο και καθόλου σοφό. Μας κοίμισαν με υποσχέσεις πως δεν θα καταργηθεί το ΤΕΕΙ» δήλωσε η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, «Είμαστε μαζί σας. Από Δευτέρα μαζί με την κυρία βουλευτή, όλοι μαζί θα καταθέσουμε πρόταση για να κρατήσουμε το ΤΕΙ ζωντανό» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής. Από την πλευρά του ο δήμαρχος τόνισε πως: «Το κλείσιμο του ΤΕΙ δεν θα περάσει. Ως δήμαρχος θα κάνω ο,τι πρέπει για να μην κλείσει το ΤΕΙ».

Και ακούστηκαν πολλές και ωραίες απόψεις από φοιτητές και πολιτικούς. «Το σχέδιο είναι απαράδεκτο. Θα πρέπει να σταλεί πίσω στον υπουργό και να κάνουμε μήνυση για προσβολή» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος για «Φαρσοκωμωδία» έκανε λόγο ο Διονύσης Αραβαντινός και συνέχισε λέγοντας πως το σχέδιο είναι «κατάπτυστο και αστείο. Πρέπει να κινητοποιηθούμε χωρίς πολιτικές ταυτότητες. Εφόσον δεν τελεσφορήσει όλοι οι παράγοντες πρέπει να έχουν ως όπλο τους την παραίτηση τους» , ενώ ο Δημήτρης Μαντζουράτος δήλωσε: «Το σχέδιο είναι επεξεργασμένο και με στοχεύσεις» .

Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τον Υπουργό

Οι φοιτητές που πήραν τον λόγο έκαναν γνωστό με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους στην μετακίνηση και προτάθηκαν οι πρώτες δράσεις. Κάποιοι θα αναλάβουν να δημιουργήσουν ένα βίντεο που θα δείχνει τη δουλειά που γίνεται στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ. Κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται να δημιουργήσουν διαδικτυακό blog και σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για να «ανεβαίνουν» τα νέα και οι δράσεις των φοιτητών. Κάποιοι άλλοι ετοιμάζουν συναυλίες και συγκεντρώσεις, ενώ έπεσε στο τραπέζι μέχρι και να φτάσουν οι φοιτητές μέχρι το γραφείο του Υπουργού Παιδείας στην Αθήνα για να του πουν "face to face" ότι θέλουν να μείνουν στην Κεφαλονιά και να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Και υπήρχαν και πολίτες που δήλωσαν πως στέκονται στο πλευρό των φοιτητών. Ενας μάλιστα έμπορος, είπε πως θα κλείσει τις επόμενες μέρες την επιχείρηση του σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αυτό που είδαμε χθες μας άρεσε. Όλους μαζί τους φοιτητές δεμένους σαν «γροθιά» να μάχονται για τον κοινό σκοπό. Τους άκουσες κύριε Υπουργέ;

Σήμερα Σάββατο υπάρχει νέα γενική Συνέλευση των φοιτητών στις 6 το απόγευμα, ενώ την Κυριακή όλοι δρόμοι οδηγούν στο... Θέατρο «Κέφαλος» και στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα του ΤΕΙ. Και είμαστε μόνο στην αρχή...

Δείτε τις φωτογραφίες από εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=1d8rTxQHtcY
https://www.youtube.com/watch?v=uutSkOwwvg8

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ