Ολομέτωπη Καππάτου σε Ανουσάκη - Παπαναστασάτο - Είναι αυτοί ευπατρίδες Κεφαλονίτες ;

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 11:41

Ολομέτωπη Καππάτου σε Ανουσάκη - Παπαναστασάτο - Είναι αυτοί ευπατρίδες Κεφαλονίτες  ;

Στον COSMOS 96,5 και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλοϊζο μίλησε την Πέμπτη ο Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης Παναγής Καππάτος, με αφορμή τις επικρίσεις που δέχθηκε από μερίδα ΜΜΕ για υποτιθέμενη χρηματοδότηση του από πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που επλήγησαν λόγω του κορονοιϊου.

Ο κ. Βουλευτής εμφανίσθηκε ιδιαίτερα ενοχλημένους για τη στάση όσων του άσκησαν κριτική , κατονομάζοντας ιστοσελίδες και μια από τις "τάσεις" αυτοδιοικητικών, μελών της «Ισχυρής Κεφαλονιάς».

Ο Παναγής Καππάτος κατονόμασε τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Ανουσάκη, ως τον συντάκτη του δημοσιεύματος σε τοπική ιστοσελίδα η οποία αρχικά ανέδειξε το θέμα , αλλά και τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Γεράσιμο Παπαναστασάτο , ως υπεύθυνους για τις επικρίσεις που δέχθηκε.

Ιδιαίτερα δε για τον δεύτερο , με εξαιρετικά σκωπτικό ύφος , ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις του συντάσσονται από τον Ανουσάκη καθώς δεν μπορεί να τις συντάξει μόνος του!

Πως έχει η υπόθεση σύμφωνα με τον Βουλευτή

«Τον Οκτώβριο που γίνονταν οι αιτήσεις για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από covid, ο λογιστής μου μου είπε ότι πληρώ τα κριτήρια για το δικηγορικό μου γραφείο» ανέφερε και πρόσθεσε :

«Έχω ένα γραφείο 32 έτη, είμαστε τρεις δικηγόροι, και θεωρώ υποχρέωση αυτό το γραφείο να το συντηρώ και το συνεχίσω και για το μέλλον, γιατί το βουλευτικό αξίωμα δεν θα είναι αιώνιο».

Ο κ. Καππάτος επισήμανε ότι όταν βγήκαν τα αποτελέσματα στις 16 Απριλίου , ήταν μέσα στη λίστα, με δικαίωμα αποζημίωσης 8.659 ευρώ και όχι με 15.000 ευρώ όπως ψευδώς αναγράφεται στο δημοσίευμα και χαρακτήρισε κοινούς ψεύτες τους συντάκτες του δημοσιεύματος.

«Επειδή τελικά ήταν λίγα τα χρήματα, 15 εκατομμύρια για όλο τον κόσμο και δεν μπήκαν πολλοί συμπολίτες μας, συνεννοήθηκα με το λογιστή μου ώστε να μην προχωρήσουμε την αίτηση για την είσπραξη» συμπλήρωσε , υπογραμμίζοντας ότι για να λάβουν οι δικαιούχοι τα χρήματα , απαιτείται αίτηση και υποβολή δικαιολογητικών, ενώ έψεξε τους συντάκτες ότι αυτό αν και το γνώριζαν,  το απέκρυψαν.

Ο κ. Καππάτος με ευθύτητα παραδέχθηκε ότι εκ του αποτελέσματος να μείνουν πολλοί εκτός χρηματοδότησης , καταδεικνύει το λάθος του να προχωρήσει στην αίτηση.

Δεύτερο ψέμα, σύμφωνα με τον Καππάτο η αποζημίωση για τον Ιανό

«Είναι μεγάλο ψέμα, δεν έκανα ποτέ αίτηση, ούτε εγώ , ούτε η οικογένειά μου, είναι ντροπή αυτά που γράφονται» ανέφερε σχετικά με αναφορές για ..δεύτερη υποτιθέμενη χρηματοδότησή του από πρόγραμμα για τον Ιανό.

 

Βαρύτατες αιχμές για τους δυο εμπνευστές του δημοσιεύματος

 Ο Βουλευτής, εμφανώς ενοχλημένος από την μεταχείριση που δέχθηκε από τους «δυο» προχώρησε σε ιδιαίτερα σοβαρές , στοχευμένες αιχμές τονίζοντας :

«Μιλάμε για άτομα που μισούν τη ΝΔ. Θέλουν μόνο τον εαυτό τους.  Πολεμούν εμένα, αλλά ουσιαστικά πολεμούν τη ΝΔ» ανέφερε.

Παράλληλα , χαρακτήρισε «αλλητόβιους τύπους» όσους βρίσκονται πίσω από το γνωστό τοπικό περιθωριακό site , που ανέδειξε το θέμα και τόνισε ότι έπρεπε πριν δημοσιευθεί το θέμα , να ελεγχθεί προηγουμένως.

Ο κ. Βουλευτής δεν άφησε αναπάντητή και την στάση των ΜΜΕ που ελέγχονται από την ομάδα των δυο παραπάνω Συμβούλων στο θέμα του Μουσείου Σκλάβου.

«Αυτό που χρηματοδότησε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ονομάζουν Μουσείο κατσαρίδας» ανέφερε και συμπλήρωσε : «είναι αυτοί που απειλούν δημόσια ότι θα καταψηφίσουν τη ΝΔ, εάν είμαι εγώ υποψήφιος» και διερωτήθηκε :

 «Μα είναι αυτοί Νεοδημοκράτες , είναι αυτοί ευπατρίδες Κεφαλονίτες ή κοιτάνε μόνο τον εγωισμό τους και δεν μπορούν να καταπιούν την αποτυχία που είχαν στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές , στις οποίες ο ένας εκ των δυο δεν βγήκε καν δημοτικός σύμβουλος και ο άλλος είναι ένας δημοτικός σύμβουλος ο οποίος τριγυρνάει παράφρενος στους δρόμους του Αργοστολίου από την στεναχώρια του».

Ο Βουλευτής δεν σταμάτησε εκεί. «Είναι τόσο ψεύτες που θέλουν να εμπλέξουν και τους συνεργάτες μου. Ο συνεργάτης μου έχει μια οικογενειακή επιχείρηση , στο όνομα του» ανέφερε και διερωτήθηκε γιατί να μην κάνει την αίτηση αποζημίωσης covid , επειδή είναι τώρα συνεργάτης του.

«Θα τους κρίνει ο κεφαλονίτικος και ο θιακός λαός. Είναι άξιοι της μοίρας του.  Σέρνονται σαν τις κατσαρίδες , και όπως αποκάλεσαν του μουσείο σκλάβου, μουσείο κατσαρίδας, τους το επιστρέφω, ντροπή τους» υποστήριξε με νόημα για να προσθέσει ότι οι δυο σύμβουλοι διαισθάνονται ότι μπορεί και να μην έρθουν ποτέ στα «πράγματα» του τόπου.

Και αιτήσεις για τον «ΙΑΝΟ» από «καταγγέλοντες».

«Να τους ρωτήσετε, εάν έχουν πάρει χρήματα για τον Ιανό. Πόσες αιτήσεις έκαναν, πόσες αποζημιώσεις έλαβαν» ανέφερε ο κ. Καππάτος, αφήνοντας αιχμές για την στάση των.. καταγγελλόντων.  

Άριστες οι σχέσεις με Μητσοτάκη

Απαντώντας σε δημοσίευμα ιστοσελίδας για «σύννεφα» στις σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό, ο κ .Καππάτος ήταν κατηγορηματικός.

«Όχι βέβαια. Είναι ψέμα. Έχω μιλήσει με το περιβάλλον του Πρωθυπουργού και δεν υπάρχει κανένα θέμα.

Παράλληλα τόνισε ότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα Μητσοτάκη για την Κεφαλονιά

Σημαντικές επισκέψεις στην Αθήνα 

Τέλος αναφέρθηκε σε εξαιρετικά σημαντικές επισκέψεις στην Αθήνα, για την λειτουργία των πλωτών εξέδρων σε Πόρο & Φισκάρδο, για το master plan στο λιμάνι Αργοσοτλίου και άλλα έργα στο Αργοστόλι και άλλες περιοχές.

«Δεν μπορούν αυτοί οι λίγοι άνθρωποι να σταματήσουν τη δουλειά μου» κατέληξε.


 




00 inkefalonia general ad 300X250