Κεφαλονιά: Χωρίς προβλήματα και με αρνητικά Self Test η επανεκκίνηση Δημοτικών και Νηπιαγωγείων – Μ. Κοκκόσης: «Δεν εφησυχάζουμε»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 08:52

Κεφαλονιά: Χωρίς προβλήματα και με αρνητικά Self Test η επανεκκίνηση Δημοτικών και Νηπιαγωγείων – Μ. Κοκκόσης: «Δεν εφησυχάζουμε»

Χωρίς προβλήματα επέστρεψαν στα σχολεία της Κεφαλονιάς, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων.

Όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς – Ιθάκης, κ. Μάκης Κοκκόσης, όλοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν σήμερά το πρωί με αρνητικά self test.

Όπως τόνισε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του: «Έχουμε πλέον δύο όπλα στην επανεκκίνηση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα εμβόλια και τα Self Test. Αναφορικά με τα εμβόλια μπορώ να να σας πως ότι εδώ στην Κεφαλονιά, ένα μεγάλο ποσοστό εκπαιδευτικών, από τα μεγαλύτερα σε όλη την Ελλάδα, έχει εμβολιαστεί. Υπάρχει και από τους γονείς και από τους μαθητές και από τους εκπαιδευτικούς ευσυνειδησία πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Όμως δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε και θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα. Υπάρχει όμως πλέον μεγάλη εμπειρία και από τους εκπαιδευτικούς και από τους γονείς και ευχή είναι να συνεχίσουμε να τα πηγαίνουμε καλά και να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. Ηταν μεγάλη ανάγκη αυτά τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία τους».

Και από το μέτωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κεφαλονιά και Ιθάκη, είναι καλά τα σημερινά νέα, καθώς μιλώντας με τον Διευθυντή της κ. Δημήτρη Μαρκάτο, τόνισε πως: «όλα τα self test με τα οποία εμφανίστηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές ήταν αρνητικά. Το ποσοστό των μαθητών που επέστρεψε στις σχολικές μονάδες είναι απολύτως ικανοποιητικό και μπορούμε να πούμε ότι είναι καλύτερο από άλλες χρονιές αυτή την περίοδο».

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR