B. Μαρούλης: "Υπάρχουν ακυρώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca - Καμία σοβαρή παρενέργεια στην Κεφαλονιά"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 17:50

B. Μαρούλης: "Υπάρχουν ακυρώσεις για το εμβόλιο της AstraZeneca - Καμία σοβαρή παρενέργεια στην Κεφαλονιά"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 και στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σάμης, υπεύθυνος για την Κεφαλονιά για τον ΕΟΔΥ και γιατρός Βαγγέλης Μαρούλης, για την πορεία της πανδημίας του Covid-19 στην Κεφαλονιά και για τους εμβολιασμούς του χώρου αρμοδιότητας του.

Όσον αφορά την εικόνα της πανδημίας στην Κεφαλονιά στην εκπνοή του Απριλίου, ο κ. Μαρούλης ανέφερε ότι στον Δήμο Σάμης δεν υπάρχει κανένα κρούσμα το τελευταίο εικοσαήμερο, επιφυλάχθηκε ωστόσο για την περίοδο του Πάσχα, που ενδεχομένως παρά την απαγόρευση των μετακινήσεων κάποιοι ασυμπτωματικοί επισκέπτες βρεθούν στο νησί μας.

Για το άνοιγμα περισσότερων ηλικιακών ομάδων στις πλατφόρμες ,είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και το Κέντρο Υγείας Σάμης όντας εξουσιοδοτημένο από τον ΕΟΔΥ, έχει την δυνατότητα να καλύψει όλες τις ανάγκες διαθέτοντας και το προσωπικό και τα εμβόλια.

Ελπίζουμε σε δύο τρείς μήνες βλέποντας και το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων για τους εμβολιασμούς να πάμε γενικά ως χώρα καλά.

Στην ερώτηση αν υπάρχουν ακυρώσεις στους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca,ο κ. Μαρούλης απάντησε ότι υπάρχουν αρκετές γιατί θορυβήθηκε ο κόσμος από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και συμπλήρωσε ότι όσοι ακύρωσαν τους εμβολιασμούς τους με το AstraZeneca,θα ξαναμπούν στην πλατφόρμα και υπάρχει πιθανότητα να τους δοθεί η δυνατότητα να διαλέξουν ένα άλλο εμβόλιο.

Συμπλήρωσε δε, ότι οι περίπου 2.000 που εμβολιάσθηκαν στην Κεφαλονιά με το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν παρουσίασαν κάποια σοβαρή παρενέργεια και ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα των 30-39 και οι εμβολιασμοί θα γίνονται στο Κέντρο Υγείας Σάμης.

Για το αν στην Κεφαλονιά θα κυκλοφορήσουν άλλα εμβόλια πέραν των εμβολίων της AstraZeneca και της Pfizer,απάντησε ότι το εμβόλιο μιας δόσης της Johnson & Johnson κάποια στιγμή θα είναι στην διάθεση και της τοπικής κοινωνίας.

Κλείνοντας ανέφερε ότι σε Κεφαλονιά και ιθάκη έχουν γίνει ήδη 11.710 εμβολιασμοί, οι ρυθμοί είναι πολύ ικανοποιητικοί και συνέστησε σε όσους …επισκεφθούν την Κεφαλονιά το Πάσχα,να κάνουν πρώτα rapid test και μετά να μπουν σε οικογένειες. Το Κέντρο Υγείας Σάμης όπως είπε, διαθέτει αρκετό αριθμό τέστ και είναι στην διάθεση τους για να ελεγχθούν πριν επισκεφθούν οικογένειες .

Ευχήθηκε τέλος καλή Ανάσταση σε όλους ,περνώντας το μήνυμα ότι το επόμενο Πάσχα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-430742402}




00 inkefalonia general ad 300X250