Ιδρύουν σωματείο οι διανομείς ντελίβερι στην Κεφαλονιά- Πόσα άτομα αριθμεί & Τι ζητούν

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 17:10

Ιδρύουν σωματείο οι διανομείς ντελίβερι στην Κεφαλονιά- Πόσα άτομα αριθμεί & Τι ζητούν

Στην ίδρυση σωματείου προχώρησαν οι διανομείς στην Κεφαλονιά, σε μια προσπάθεια να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες που συναντούν.

Παρακάτω η ανακοίνωση τους:

Η ιδέα για την ίδρυση της Επιτροπής Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου γεννήθηκε βλέποντας συναδέλφους διανομείς να τρέχουν καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες να φέρουν εις πέρας το φόρτο εργασίας του τομέα τους και εν μέσω πανδημίας. Η εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα και δίνει τη δυνατότητα να ζήσουμε αξιοπρεπώς οι ίδιοι και οι οικογένειες μας. Συνάνθρωποι μας, τοπικές αρχές και κυβέρνηση απαξιώνουν τον τομέα μας και έχουν απαίτηση να κάνουμε τις παραδόσεις τους γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς να τους απασχολεί κάτω από ποιες συνθήκες γίνεται και ποιους κινδύνους ενέχει… Την ίδια ευθύνη φέρουν και εργοδότες οι οποίοι εκμεταλλεύονται το δικαίωμα στην εργασία για να εξυπηρετούν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ενώ οι δικές μας απολαβές δεν είναι καθόλου ικανοποιητικές για τον τομέα εργασίας μας… Ως διανομείς, επαγγελματίες και πρωτίστως άνθρωποι έχουμε θρηνήσει φίλους και συναδέλφους σε τροχαία ατυχήματα κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Τα αιτήματα στον τομέα μας είναι τα εξής:

Σταθερή εργασία 5ήμερο -8ωρο με ανάλογες αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους , χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας, με διασφάλιση όλων των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση.
Μέτρα προστασίας της υγείας.
Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες.

Αυτή τη στιγμή η επιτροπή μας αριθμεί περίπου 20 διανομείς. Ζητούμε την στήριξη των πολιτών και των τοπικών αρχών και να σταθεί στο πλευρό μας με τον ίδιο σεβασμό που δείχνουμε και εμείς στο πρόσωπο τους.
Ζητούμε την ένταξη στην επιτροπή όλων των συναδέλφων του νησιού ώστε να αποκτήσουμε ισχυρή φωνή.
Η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο ενάντια σε όσους κωφευουν και δεν βλέπουν τι ακριβώς ζούμε…

Κλείνοντας παραθέτω τα λόγια του Πιότρ Κροπότκιν:

Εμείς όλοι που υποφέρουμε, αποτελούμε ένα τεράστιο πλήθος, που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει.
Είμαστε σαν ωκεανός,που μπορεί τα πάντα να σκεπάσει. Όταν θα αποκτήσουμε θέληση, μια στιγμή θα είναι αρκετή για να αποδόσει δικαιοσύνη.

Επιτροπή Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου
Τηλ επικοινωνίας 6980575074