Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό "Αγιος Μηνάς": Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια στις 20/4

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 14:00

Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό "Αγιος Μηνάς": Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια στις 20/4

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ “Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στα Τουριστικά και Επισιτιστικά συνεδρίασε χθες 16/04/2021 παίρνοντας απόφαση για κάλεσμα όλων των εργαζομένων στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια στις 10:00πμ στις 20 Απρίλη.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση διεκδικώντας :

  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Καμία απόλυση.
  • Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
  • Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα συζητήθηκε η ανάγκη για την οργάνωση του αγωνιστικού εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς με απόφασή την συμμέτοχη στην απεργία στις 6 Μάη. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονίας και Ιθάκης άλλα και δεκάδων άλλων σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών κέντρων για την από κοινού οργάνωση της πάλης, κόντρα σε κάθε ξεπουλημένη προσπάθεια της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που θέλει να “γιορτάσει” μαζί με την κυβέρνηση ότι μας θέλουν σκλάβους του 21ου αιώνα.

Η οργάνωση της πάλης για τα δικαιώματα των εργαζομένων,ιδιαίτερα μπροστά στη φετινή Πρωτομαγιά που η κυβέρνηση βάζει στόχο την κατάργηση του 8ωρου, παραμένει πιο αναγκαία από ποτέ. Μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε νομοσχέδια που στα πλαίσια της διευθέτησης χρόνου εργασίας,καθιερώνουν επίσημα το 10ωρο, καταστρατηγούν το δικαίωμα στο συνδικαλισμό, καταργούν στην πράξη το δικαίωμα στην απεργία. Φτάνεια πια !!! Ήρθε η ώρα να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

{https://www.youtube.com/watch?v=zF-9cPa_LG4}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250