Η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου για τον θάνατο του Μαέστρου Κώστα Ευαγγελάτου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 09:33

Η Χορωδία και Μαντολινάτα Αργοστολίου για τον θάνατο του Μαέστρου Κώστα Ευαγγελάτου

Με βαθειά θλίψη το ΔΣ. και τα μέλη της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου έμαθαν για τον θάνατο του Μαέστρου και Φίλου της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου,

ΚΩΣΤΑ Θ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ

Με καταγωγή από τα Μονοπωλάτα Ληξουρίου της Κεφαλονιάς, σπούδασε Αρμονία με τον Μιλτιάδη Κουτούγκο στο Ελληνικό Ωδείο, Αντίστιξη με τον Γιάννη Ιωαννίδη στο Ορφείο Ωδείο, Φούγκα και Σύνθεση με τον Γιάννη Ιωαννίδη στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας», και Διεύθυνση Χορωδίας με τον Αντώνη Κοντογεωργίου στο Εθνικό Ωδείο.

Διηύθυνε πολλές χορωδίες, μεταξύ των οποίων την Χορωδία του Δήμου Αργυρούπολης, και την Μικτή Χορωδία Συλλόγου Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος.

Ένας ακούραστος εργάτης της Μουσικής και της Χορωδιακής Τέχνης , συνθέτης και μουσικός παιδαγωγός , ένας λάτρης της Κεφαλονιάς .

Μας είχε υποσχεθεί , αλλά ΔΕΝ προλάβαμε , ότι θα ερχόταν με την μεγάλη χορωδία της Τράπεζας της Ελλάδας , για τις εκδηλώσεις για τα 40χρονα του συλόγου μας , πέρσι το καλοκαίρι !

Είχε μελοποιήσει το ποίημα του συνεπώνημου και συνονόματου του ,εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου , Ύμνος για την Κεφαλονιά , και το παρουσίασε στην Αθήνα .

Είχαμε την ελπίδα ότι θα το παρουσίαζε και στο νησί μας .

Στέλνουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια στους οικείους του .

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ληξουριώρικης γης που τον σκεπάζει.

Το ΔΣ.