Ένα μήνα πριν το άνοιγμα του τουρισμού και ο Μύρτος μοιάζει εγκαταλελειμμένος (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 12:11

Ένα μήνα πριν το άνοιγμα του τουρισμού και ο Μύρτος μοιάζει εγκαταλελειμμένος (εικόνες)

Μύρτος, μια έρημη παραλία. Ο δήμος Σάμης μάζεψε μπάζα, φερτά υλικά και σκουπίδια που έχει κατεβάσει ο "Ιανός" και διαμόρφωσε την παραλία στο πάνω μέρος με τις μπουλντόζες, δημιουργώντας υπερυψωμένο πάρκινγκ.
Κατά τα άλλα, όπως τα ξέρετε. Ένα μήνα πριν το άνοιγμα του τουρισμού και λίγες βδομάδες πριν το Πάσχα, ο Μύρτος μοιάζει εγκαταλειμένος . Δεν υπάρχει καμία υποδομή. Ούτε καντίνα, ούτε τουαλέτες, ούτε ντους, ούτε καλάθι για σκουπίδια .
Ο δήμος υποσχέθηκε προ μηνών ότι θα τα τοποθετήσει και περιμένουμε.
Όποιος πάει στην παραλία, τώρα, θα πρέπει να πάρει νερό και κανένα σάντουιτς μαζί του και να οπλιστεί με θάρρος για να κατέβει το δρόμο, που παρέσυρε σε πολλά σημεία η καταιγίδα. Ένας δρόμος ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα λεωφορεία, καθώς το πλάτος του, σε πολλά, σημεία έχει περιοριστεί σημαντικά.
Δεν είναι μόνο ο Μύρτος. Η βόρεια Κεφαλονιά, Αγία Ευφημια, Άσσος και άλλα χωρια της περιοχής ακόμα "γλύφουν" τις πληγές τους, από τον "Ιανο" πάρα τις σοβαρές προσπάθειες που έχουν γίνει από την περιφέρεια και τις τοπικές αρχές.
Οι κάτοικοι στην περιοχή Αγκώνα - Διαβαράτα, νοιώθουν αποκλεισμένοι καθώς εξακολουθούν και κάνουν το γύρο του νησιού για να πάνε στις πόλεις. Περιμένουν πότε θα έρθει η σιδερένια γέφυρα, του Χειμωνικού, που ετοιμάζει το υπουργείο Αμυνας. Όλο λένε πως θα φτάσει αλλά, ακόμα δεν την είδαν.
Έχουν γίνει αρκετά αυτούς τους μήνες, αλλά όχι όλα. Το καλοκαίρι έρχεται και η Κεφαλονιά ζει απο τον τουρισμό. Πολλά θα κριθούν φέτος, από την πανδημία, αλλά θα κριθούν και από την ετοιμότητα των κρατικών, περιφερειακών και τοπικών αρχών να αποκαταστήσουν τις ζημιές το νησί μας, να διευκολύνουν τη πρόσβαση των τουριστών σε παραλίες, σε χωριά και τοποθεσίες . Και φυσικά να προχωρησει η ολοκλήρωση της αποζημίωσης στους πληγέντες.

Η ανάρτηση του Κεφαλονίτη δημοσιογράφου Ανδρέα Κωνσταντάτου:

 

 


Ετικέτες: