Δημιουργήθηκε ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς (ΣΟΚ)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 09:18

Δημιουργήθηκε ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς (ΣΟΚ)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ 

Kefalonia Wines - Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς (ΣΟΚ)

Με στόχο την ενίσχυση, ανάδειξη και προώθηση του κεφαλονίτικου και ιθακήσιου Αμπελώνα και Οίνου, επτά οινοποιεία της Κεφαλονιάς δημιούργησαν τον νεοσύστατο Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς - Kefalonia Wines.

Τα κρασιά της Κεφαλονιάς και οι ΠΟΠ ποικιλίες Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και Μοσχάτο είναι γνωστά παγκοσμίως, έχουν μακρά παράδοση και παίζουν σημαντικό ρόλο στη πολιτιστική κουλτούρα του νησιού. Έτσι, τα οινοποιεία του Kefalonia Wines αποφάσισαν να έρθουν μαζί και να προγραμματίσουν δράσεις προβολής και εξωστρέφειας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για την ενίσχυση του brand name του κεφαλονίτικου και ιθακήσιου οίνου με στόχο να τα γνωρίσει και το ευρύτερο κοινό.

Ο αμπελοοινικός τουρισμός είναι προτεραιότητα και ο σύνδεσμος έχει ως στόχο να βάλει τη Κεφαλονιά στο χάρτη των παγκόσμιων προορισμών για οινοτουρισμό.

Η πολιτιστική κουλτούρα και γαστρονομική παράδοση είναι αναπόσπαστα κομμάτια της οινικής παράδοσης τα οποία θα αναδειχθούν μέσα από τις δράσεις του συνδέσμου, όπως και το αμπελουργικό τοπίο και τα οινικά προϊόντα των νησιών. Μέσα από τα κανάλια στα social media, τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς θα μοιραστούν την καθημερινότητα στα οινοποιεία, τους ανθρώπους πίσω από αυτά, τη φύση, το terroir και το κρασί του τόπου.

Περισσότερα για τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς - Kefalonia Wines θα βρείτε στο facebook και instagram @kefaloniawines.

Τα επτά οινοποιεία:

Foivos,

Wines Of Greece

Gentilini Winery & Vineyards

Κτήμα Χαριτάτου – Haritatos Vineyard

Ορεάλιος Γη

Petrakopoulos Wines

Sarris Winery

Sclavos Wine

Gentilini WineryHaritatos VineyardSarris Winery

winery


Ετικέτες: