Ο Ανδρέας Παντελιός για την Γαστρονομική Κοινότητα: «Προσπάθεια ανάδειξης της γαστρονομικής μας ιστορίας»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 09:10

Ο Ανδρέας Παντελιός για την Γαστρονομική Κοινότητα: «Προσπάθεια ανάδειξης της γαστρονομικής μας ιστορίας»

O γενικός γραμματέας της Γαστρονομικής Κοινότητας Κεφαλονιάς Ανδρέας Παντελιός, φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» μιλώντας για τη δημιουργία της Γαστρονομικής Κοινότητας Κεφαλονιάς.

«Είναι μια προσπάθεια 15 ετών. Αφορά την αγάπη για την γαστρονομία μας και την ιστορία μας» ανέφερε ο κος Παντελιός και σημείωσε ότι πριν από χρόνια σε μια έκθεση (HORECA) είχαν συνεργαστεί με την Ένωση Ξενοδόχων και είχαν αποφασίσει ότι αυτή η προσπάθεια έπρεπε να συνεχιστεί.

Ο κος Παντελιός εξήγησε ότι η προσπάθεια δημιουργίας Γαστρονομικής Κοινότητας είναι συλλογική και όλοι εργάζονται για να καταγράψουν τον γαστρονομικό πλούτο της Κεφαλονιάς, ενώ θα υπάρξει και έκδοση ψηφιακών και έντυπων γαστρονομικών οδηγών. «Ο τουρίστας του σήμερα διαφέρει από τον τουρίστα πριν από 20 χρόνια. Μέσω  του ίντερνετ μπορεί να κάνει οποιαδήποτε κριτική και να βάλει βαθμολογία. Πρέπει να το στηρίξουμε και να γίνει σωστά» τόνισε.

Το πως θα λειτουργήσει η Γαστρονομική Κοινότητα, αλλά και τι θέλουμε να αναδειχθεί μέσα από την δημιουργία της εξήγησε ο κος Παντελιός επισημαίνοντας: «Αυτό που θέλουμε είναι ένα κομμάτι του μενού μας να αναδεικνύει τον πλούτο των τοπικών μας προϊόντων, όπως το κρασί και τα γαλακτοκομικά μας. Θα παρουσιάζουμε κεφαλλονίτικες συνταγές, με τις οποίες μεγαλώσαμε. Και βεβαίως θέλουμε ο επισκέπτης να μένει ευχαριστημένος».

Ο κος Παντελιός προσκάλεσε για ακόμα μια φορά τους ανθρώπους της εστίασης να επικοινωνήσουν μαζί του και να γίνουν κομμάτι της Γαστρονομικής Κοινότητας, προωθώντας την ιστορία και τον πολιτισμό μέσα από την τοπική κουζίνα.




00 inkefalonia general ad 300X250