Δηλώσεις Καππάτου για τα σφάλματα στους δασικούς χάρτες

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 09:26

Δηλώσεις Καππάτου για τα σφάλματα στους δασικούς χάρτες

Για το μείζον θέμα των δασικών χαρτών, τα σφάλματα που υπάρχουν σε αυτούς και για την ανησυχία που έχει προκαλέσει στους πολίτες, μίλησε ο Βουλευτής Παναγής Καππάτος στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» του Cosmos 96,5.

Ο κος Καππάτος ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι αν πρόκειται για πρόδηλο σφάλμα, οι πολίτες δεν πρέπει να πληρώσουν και το δασαρχείο δεν πρόκειται να τους ζητήσει κάτι τέτοιο. «Αν σε κάποιον ζητήθηκε να πληρώσει, το δασαρχείο θα το θεώρησε ως μη πρόδηλο σφάλμα. Μπορεί κάποιος να καταθέσει αίτηση για ένα πρόδηλο σφάλμα και να μην γίνει δεκτή, τότε μπορεί να καταθέσει ένσταση και αν τελικώς δικαιωθεί να του επιστραφεί και το χρηματικό ποσό του παράβολου που είχε δώσει» εξήγησε.

«Μου κοινοποιήθηκε από το Υπουργείο μια απόφαση για τις οικοδομικές άδειες» ανέφερε ο κος Καππάτος και συμπλήρωσε: «Δεν θα αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών στις περιπτώσεις που εμφανίζεται στους δασικούς χάρτες μια έκταση ως μη δασική, αλλά η πολεοδομία  θα δέχεται την σχετική βεβαίωση που θα εκδίδει ο μηχανικός από τους δασικούς χάρτες». Ο βουλευτής σημείωσε παράλληλα ότι το Υπουργείο εργάζεται για να διορθώσει τα λάθη των δασικών χαρτών.

Ο κος Καππάτος αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ιονίων Νήσων με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη σχετικά με τους δασικούς χάρτες και το ιδιαίτερο καθεστώς των Ιονίων Νήσων, προκειμένου να βρεθεί νομοθετική ρύθμιση για το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου επί των δασικών εκτάσεων. «Αν δεν υπάρξει νομοθέτηση, οι δασικές εκτάσεις κατά τεκμήριο θα ανήκουν στο δημόσιο και οι πολίτες θα πρέπει να προσφεύγουν στα δικαστήρια και θα υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία» υπογράμμισε. Παράλληλα  τόνισε ότι καμία Κυβέρνηση έως τώρα δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για το κτηματολόγιο ούτε για τους δασικούς χάρτες.

 {https://youtu.be/tOQjjp2eHIQ/}