Ο Γάλεμπ Ντιουάνι για τη διενέργεια των rapid test στο Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 10:47

Ο Γάλεμπ Ντιουάνι για τη διενέργεια των rapid test στο Ληξούρι

Ο γιατρός και αντιδήμαρχος Ληξουρίου Γάλεμπ Ντιουάνι φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και ενημέρωσε πως εξελίσσεται η διαδικασία των rapid test με την μέθοδο drive through στο Ληξούρι.

«Υπάρχει καλή ανταπόκριση από τον κόσμο. Έγιναν έως τώρα 90 τεστ και όλα ήταν αρνητικά» ανέφερε ο κος Ντιουάνι ενώ παράλληλα απάντησε και στο ερώτημα πόσο αξιόπιστα είναι τα rapid test. «Υπάρχουν αυτοί που δεν τα εμπιστεύονται, αλλά σύμφωνα με μελέτες είναι κατά 70% αξιόπιστα» σημείωσε.

Ο γιατρός αναφερόμενος στον αριθμό των κρουσμάτων στο Ληξούρι τόνισε ότι συνολικά τον Φεβρουάριο είναι 11 καθώς τις δύο τελευταίες μέρες δεν έχει προκύψει κάτι. Προέτρεψε μάλιστα τον κόσμο να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία των τεστ που πραγματοποιούνται στον παραλιακό δρόμο του Ληξουρίου, να βρεθεί στο σημείο και να υποβληθεί σε τεστ και την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.  Επίσης, εξήγησε πως υπάρχει δυνατότητα να πραγματοποιηθούν και περισσότερα από 160 τεστ, δηλαδή απ’ όσα αρχικά είναι αναγγείλει ο Δήμαρχος ότι θα γίνουν.

Μίλησε και για τις μετρήσεις που γίνονται στα λύματα και τόνισε ότι πράγματι τα αποτελέσματα έδειξαν αυξημένο ιικό φορτίο αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί και από τα τεστ που θα γίνουν τις επόμενες μέρες. «Παρακολουθούμε την κατάσταση και θα στέλνονται δείγματα συνεχώς» υπογράμμισε.