Έρχεται Μάρτης γδάρτης με χιόνια και βροχές

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 18:20

Έρχεται Μάρτης γδάρτης με χιόνια και βροχές

ΙΝΤΙΜΕ

Καλός θα είναι ο καιρός μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων, όμως ο Μάρτιος έρχεται με κακό καιρό.

Τι λένε Σάκης Αρναούτογλου, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ΕΜΥ, αλλά και τι προβλέπουν τα γνωστά σε όλους…Μερομήνια.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες. Ο καιρός όμως φαίνεται ότι θα αλλάξει από το Σαββατοκύριακο και μετά, με τον Μάρτιο να έρχεται ως «γδάρτης».

Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες, ενώ κάποια κάνουν λόγο και για ψύχος και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Αναλυτικά:

Σάκης Αρναούτογλου

Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου αναμένονται κάποιες τοπικές βροχές και ορισμένες χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν στοιχεία τις επόμενες ημέρες και για κάποιες τοπικές βροχές στα πιο ανατολικά τμήματα της χώρας και στην Κρήτη.

Όσο για τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για ένα «αέρινο τοίχος» στην ατμόσφαιρα που, όπως είπε, θα πρέπει να κρατήσει τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

«Δεν μιλάμε για ψύχος σαν αυτό της περιόδου της κακοκαιρίας "Μήδεια" αλλά θα κρυώσει ο καιρός» κατέληξε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Σήμερα ωστόσο ο γνωστός μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 σε ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για «αρκετή δόση τρομολαγνείας» ανα

Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης από την πλευρά του εξήγησε ότι υπάρχουν τρία σενάρια για επικράτηση κακοκαιρίας και στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Έτσι, σύμφωνα με το πρώτο σενάριο θα υπάρξει νέα ψυχρή εισβολή και τα χιόνια θα κάνουν ξανά την εμφάνισή τους ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Τα άλλα δύο σενάρια είναι πιο ήπια με το δεύτερο να θέλει βροχοπτώσεις και το τρίτο που συγκεντρώνει και λιγότερες πιθανότητες δεν θα έχει φαινόμενα αλλά πτώση της θερμοκρασίας και ξηρό καιρό.

ΕΜΥ

Καλό καιρό όλη τη βδομάδα προβλέπει και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με αλλαγή του καιρού από την Κυριακή και μετά.

Πιο συγκεκριμένα, για την Κυριακή, 28/02 και τη Δευτέρα 01/03, η ΕΜΥ «βλέπει» νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και την Κυριακή τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, η οποία στην κεντρική και τη βόρεια χώρα θα είναι αισθητή.

Μερομήνια

Για τον Μάρτιο του 2021 τα «Μερομήνια» αναφέρουν ότι την πρώτη εβδομάδα του μήνα ο καιρός θα είναι χειμερινός με πολλές βροχές και χιόνια έως και σε χαμηλά υψόμετρα την πρώτη εβδομάδα. Μικρή βελτίωση αναμένεται στη συνέχεια, ωστόσο νέα κακοκαιρία θα κάνει την εμφάνισή της από 17-26 του μηνός, ακόμη και με χιόνια ξανά σε χαμηλά υψόμετρα.

dikaiologitika.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250