Η ΑΔΕΔΥ για την κατάσταση του Νοσοκομείου Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 09:20

Η ΑΔΕΔΥ για την κατάσταση του Νοσοκομείου Αργοστολίου

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

To  Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ  καλεί το λαό των νησιών μας να απαντήσει στην συνεχιζόμενη πρόκληση της κυβέρνησης, να τον αφήνει επικίνδυνα εκτεθειμένο μέσα στην πανδημία, συνεχίζοντας και βαθαίνοντας την απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας του νομού.

Εν μέσω πανδημίας και ενώ η μία μετά την άλλη οι ελάχιστες κλίνες που διαθέτει το Νοσοκομείου Αργοστολίου (11 μόνο),  καταλαμβάνονται καθημερινά από ασθενείς covid,

  • Κυβέρνηση και 6η ΥΠΕ έχουν αφήσει την Παθολογική κλινική ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟ σχεδόν δύο μήνες τώρα, και προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι δουλεύει άριστα με γιατρούς επισκέπτες (10 ημερών - ένα μήνα) και εκπαιδευόμενους. Χωρίς κανείς να αμφιβάλλει για την αυτοθυσία των ιατρών αυτών, κλινική δεν λειτουργεί έτσι και μάλιστα με αυξημένες απαιτήσεις σε πρωτόγνωρα επίπεδα λόγω της κατάστασης.
  • το ελάχιστο (κάτω από το 40% του οργανογράμματος) εντατικοποιημένο μόνιμο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει με αυτοθυσία την μάχη χωρίς καμιά ουσιαστική κρατική στήριξη,
  • το ελαστικοποιημένο επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό παραμένει απλήρωτο μήνες !!!
  • τα εναέρια μεταφορικά μέσα αδυνατούν να φέρουν σε πέρας αεροδιακομιδές λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων,
  • υπάρχουν πολύωρες καθυστερήσεις μέχρι να βρεθούν κρεβάτια ΜΕΘ σε άλλα νοσοκομεία της χώρας,
  • χάνονται ζωές συμπολιτών μας γιατί δεν πρόλαβαν να φτάσουν σε κάποια άλλη μονάδα.

Πρόκειται για μια ολοκληρωτική χρεοκοπία της πολιτικής που ασκούν όλες οι ως τώρα κυβερνήσεις που γνωρίσαμε σ’ αυτόν τον τόπο, με  όλα τα  χαρακτηριστικά ενός διαρκούς  ανατριχιαστικού εγκλήματος  απέναντι στο λαό.

Στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων υγειονομικών στο νομό καθώς και του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ και των δεκάδων φορέων που χρόνια τώρα δίνουν μάχη για να μη γίνουν τα νοσοκομεία μας νεκροτομεία, στις επανειλημμένες εκκλήσεις των ασθενών, γιατρών και πολιτών, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινής της Ν.Δ., έχουν βαλθεί να κάνουν το άσπρο μαύρο. Μιλάνε για προσλήψεις και αναβάθμιση των δομών υγείας στο νησί ενώ ελάχιστοι γιατροί υπηρετούν αυτή τη στιγμή. Οδηγούν βήμα-βήμα την δημόσια υγεία και τις  δομές της πανελλαδικά και τοπικά στην ολοκληρωτική απαξία, προκειμένου να υλοποιηθεί ο στρατηγικός τους στόχος, να βρουν δηλαδή, εύφορο έδαφος οι επενδύσεις διαφόρων επιχειρηματικών ομίλων στο τομέα, αλλά και να εξοικονομηθούν πόροι για την επιδότησή τους.

Η παραπάνω τραγική κατάσταση στο νομό μας φανερώνει την μεγάλη αντίφαση της εποχής, από την μια όλα τα παραπάνω προβλήματα και ακόμα περισσότερα και από την άλλη οι σημερινές επιστημονικές δυνατότητες και τα σύγχρονα ιατρικά και επιστημονικά επιτεύγματα να βρίσκονται σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Το εμβόλια ενάντια στο νέο κορονοϊό για παράδειγμα, που παράχθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, αντί να δοθούν άμεσα και μαζικά στους λαούς, γίνονται εμπορικό παιχνίδι στα χέρια εταιρειών και κρατών, πλειοδοτώντας για την ζωή και το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων γιατί είναι… ιδιοκτησία τους!

Έτσι αντιλαμβάνονται όλοι αυτοί την ζωή και την υγεία μας, μια ψυχρή  καπιταλιστική και  εγκληματική διαχείριση  «κόστους- οφέλους» .

Σαν Ν.Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ  θεωρούμε ότι η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο!

 Οι εργαζόμενοι  και όλος ο λαός στις δύσκολες αυτές συνθήκες δεν μπορούν να περιμένουν.

Απαιτούμε:

  • Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας των νησιών μας με προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, ώστε να λειτουργούν και σαν εμβολιαστικά κέντρα. Να λυθεί τώρα η κατάσταση που με ευθύνη της έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση, με τα εμπόδια που βάζει στον εμβολιασμό των 60-64 ετών, στέλνοντάς τους από κάθε μεριά του νησιού στην Σάμη!
  • Να παρθούν ειδικά μέτρα για την πανδημία (καταγραφή όλων των θετικών κρουσμάτων που ανιχνεύονται με  δωρεάν rapid και PCR test ενιαία, ώστε να γίνεται άμεσα η ιχνηλάτηση).
  • Να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες μας σε αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, αναβαθμισμένη υγεία με μόνιμο προσωπικό, με βάση το τι πράγματι απαιτείται, στα Νοσοκομεία, τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας, το ΕΚΑΒ κλπ. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων όλων των κλάδων.
  • Να λειτουργήσει άμεσα όπως προβλέπεται από το οργανόγραμμα η Παθολογική με fast track διαδικασίες και όχι ευχολόγια και φληναφήματα.
  • Να λειτουργήσει εδώ και τώρα η ΜΕΘ και να επιστραφούν όλα τα κρεβάτια της που είχαν εκχωρηθεί σε άλλα νοσοκομεία.
  • Να γίνει η πληρωμή δεδουλευμένων μισθών μηνός Δεκεμβρίου του επικουρικού προσωπικού καθώς και δεδουλευμένων ωρών και υπερωριακής απασχόλησης του Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου.
  • Επίταξη άνευ όρων και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, τόσο για τη νοσηλεία ασθενών Covid όσο και για τη νοσηλεία ασθενών λοιπών νοσημάτων.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της σε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία πανελλαδικά και στο νομό μας, που δίνουν καθημερινά την μάχη. Χαιρετίζει τον αγωνιστικό τους σταθμό την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της 6ωρης Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας (9:00-15:00) της ΠΟΕΔΗΝ και της Πανελλαδικής Απεργίας της ΟΕΝΓΕ και καλεί όλα τα σωματεία του δημοσίου, όλους τους συναδέλφους, μαζί με όλο το λαό του Νομού, να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα και την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ  19/2/2020              

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Μαντζουράτος         

Η Γραμματέας                                                                                                                                                                                                                           

Σοφία Μισαηλίδου




00 inkefalonia general ad 300X250