Εργαζόμενες Κοργιαλενείου: «Και μας απέλυσαν και κλείδωσαν με λουκέτα τη Βιβλιοθήκη»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013 16:48

Εργαζόμενες Κοργιαλενείου: «Και μας απέλυσαν και κλείδωσαν με λουκέτα τη Βιβλιοθήκη»

«Ευθείες βολές» κατά της διοίκησης του Κοργιαλενείου Ιδρύματος, αλλά και του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας, εξαπέλυσαν οι εργαζόμενες στην Κοργιαλένειο στην... υπαίθρια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα σκαλοπάτια της κλειδωμένης με λουκέτα βιβλιοθήκης. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Τη συνέντευξη οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο, μαζί με τις εργαζόμενες της Κοργιαλενείου, οι οποίες αναφέρθηκαν σ το «λουκέτο» που μπήκε στη Βιβλιοθήκη, αλλά και στο εξώδικο με την καταγγελία της σύμβασης που εστάλη σε αυτές πριν από λίγες ημέρες.

«Είμαι απολυμένη πριν μερικές μέρες και δεν ξέρω γιατί απολύθηκα» λέει η κ. Γεωργία Ρουχωτά: «Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι εμείς δεν ήμασταν σωστοί στα ωράριά μας, ενώ εμείς ήμασταν σε επίσχεση καθώς ήμασταν 11 μήνες απλήρωτοι. Μας απέλυσαν, αλλά δεν θα τους κάνουμε τα χατίρια. Η Βιβλιοθήκη ανήκει σε όλους. Πρέπει όπου υπάρχουν Κεφαλλονίτες να αντιδράσουν ».

Στο πάνελ της... υπαίθριας αυτής συνέντευξης Τύπου βρέθηκε και ο δημιτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και δικηγόρος κ. Γιάννης Κουρούκλης, ο οποίος ανέλυσε σε δικονομικό επίπεδο τα όσα έχουν διαδραματιστεί μεταξύ εργαζομένων και του ιδρύματος. «Οι απολύσεις είναι άδικες και παράνομες. Η εργοδοσία του Κοργιαλενείου ασυδοτεί ασύστολα και θεωρεί τσιφλίκι του την Βιβλιθήκη» τόνισε ο κ. Κουρούκλης.

Ακούστε παρακάτω όλη τη συνέντευξη Τύπου και δείτε και τις φωτογραφίες

Συνέντευξη Τύπου απολυμένων Κοργιαλενείου by Inkefalonia.gr 2012 (4)




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250