Aσπ. Βασιλάτου για ΕΛΤΑ: “Θα υπάρξει πρόβλημα στην διανομή λογαριασμών και συντάξεων αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις – Οι υπάλληλοι ζουν με αγωνία”

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 10:57

Aσπ. Βασιλάτου για ΕΛΤΑ: “Θα υπάρξει πρόβλημα στην διανομή λογαριασμών και συντάξεων αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις – Οι υπάλληλοι ζουν με αγωνία”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 και στον Γιώργο Χαλαβαζή, μίλησε η υπάλληλος των ΕΛΤΑ Αργοστολίου, Ασπασία Βασιλάτου.

Το θέμα που αναπτύχθηκε αφορά στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για 2.000 εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) που παρουσίασε η κυβέρνηση στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2020 και τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, και «κλείνει» την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 και στην παύση μάχιμων τομέων και υπηρεσιών στο πρόγραμμα διανομής αλληλογραφίας.

(Το πλάνο μετασχηματισμού της εταιρείας, έχοντας έναν ορίζοντα τετραετίας για την επίτευξη βιωσιμότητας, εστιάζει πέρα από τη μείωση του και στην ανανέωση του προσωπικού το οποίο και θα υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό και την είσοδο των ΕΛΤΑ στην ψηφιακή εποχή.)

Για τα όσα ξεκίνησαν να εφαρμόζονται στα ΕΛΤΑ τοπικά,αλλά και σε όλη την Ελλάδα,η κα Βασιλάτου ανέφερε ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα,η ίδια και κάποιοι άλλοι υπάλληλοι εργάζονται στα ΕΛΤΑ με μηνιαίες συμβάσεις και με την εφαρμογή του πλάνου μετασχηματισμού της εταιρείας από τις 29 Ιανουαρίου είναι εκτός.

Τόνισε δε,ότι γίνονται προσπάθειες από τον προϊστάμενο του τοπικού καταστήματος να επανέλθουν στην σχέση εργασίας που είχαν και να συνεχίσουν το έργο που είχαν αναλάβει.

Στο ερώτημα πως θα καλυφθούν οι πολίτες από την έλλειψη διανομέων,η κα Βασιλάτου είπε ότι εάν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, ή εάν δεν αναπληρωθούν ,θα υπάρξει πρόβλημα στην διανομή λογαριασμών και συντάξεων ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και σε όσους κατοικούν στα χωριά.

Όσον αφορά την εθελούσια έξοδο που απευθύνεται σε εργαζόμενους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια ηλικίας και προϋπηρεσίας, είπε ότι αυτό αφορά τούς μόνιμους υπαλλήλους.

Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι, είναι οι “ενοικιαζόμενοι” υπάλληλοι οι οποίοι έχουν θητεύσει μέχρι και 19 χρόνια με συμβάσεις και τώρα ζουν με την αγωνία.

“Περιμένουμε και ευελπιστούμε να γίνει κάτι και να συνεχίσουμε την εργασία μας” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ζητήσαμε την παρέμβαση του δημάρχου,της περιφερειάρχη,του βουλευτή,ο οποίος θα κάνει και επερώτηση στην βουλή γι αυτό το θέμα.

Αυτό το ζήτημα αφορά όλη την Ελλάδα,και χιλιάδες εργαζόμενους.

Ευχόμαστε να υπάρχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Η δουλειά μας δεν είναι εύκολη,όμως την αγαπάμε την κάναμε με ιδιαίτερο ζήλο και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε να την κάνουμε”.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη

{https://soundcloud.com/user-46829938/vasilatou-aspasia-1039}




00 inkefalonia general ad 300X250