«Απόπλους»: Έναρξη διαδικτυακής ομάδας γονέων «Ζώντας μια καινούρια πραγματικότητα – Αλλαγές και προκλήσεις στο οικογενειακό περιβάλλον»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 13:18

«Απόπλους»: Έναρξη διαδικτυακής ομάδας γονέων «Ζώντας μια καινούρια πραγματικότητα – Αλλαγές και προκλήσεις στο οικογενειακό περιβάλλον»

Το Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» υλοποιεί παρεμβάσεις υποστήριξης της οικογένειας στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του Covid-19, δημιουργώντας διαδικτυακές ομάδες γονέων με θέμα «Ζώντας μια καινούρια πραγματικότητα – Αλλαγές και προκλήσεις στο οικογενειακό περιβάλλον».

            Στόχος είναι η ενδυνάμωση των γονέων στο ρόλο τους και η σύνδεσή τους με τους άλλους. Μέσα στην υπάρχουσα κρίση και αβεβαιότητα οι δυσκολίες μας δυναμώνουν όταν τις μοιραζόμαστε μέσα σε ένα φροντισμένο περιβάλλον, έχοντας στραμμένο το βλέμμα μας στο μέλλον.

            Στα πλαίσια των ομάδων οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν σκέψεις και ανησυχίες και να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με την συνύπαρξη των μελών της εν μέσω καραντίνας, την οριοθέτηση του χρόνου που καταναλώνουν τα παιδιά μπροστά στις οθόνες, τη διαχείριση του άγχους και της ανασφάλειας, τις ψυχοσυναισθηματικές ανάγκες των παιδιών, αλλά και την αλλαγή του τρόπου επικοινωνίας στην οικογένεια.

            Οι ομάδες θα υλοποιούνται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom. Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν δύο ομάδες γονέων, μια πρωινή και μια απογευματινή. Η πρώτη συνάντηση της πρωινής ομάδας θα ξεκινήσει την Τρίτη 9/2/2021 και ώρα 10:00 – 11:30, ενώ η αντίστοιχη πρώτη συνάντηση της απογευματινής ομάδας θα ξεκινήσει την Πέμπτη 11/2/2021 και ώρα 17:30 – 19:00.

            Η διάρκεια της κάθε ομάδας θα είναι 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις και ως απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής είναι να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το σύνολό της.

            Όσοι γονείς παιδιών επιθυμούν να γίνουν μέλη σε κάποια από τις δύο ομάδες, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 26710-27320, είτε μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως και την Τετάρτη 3/2/2021 παρέχοντας τα παρακάτω απαραίτητα στοιχεία:

  • Το ονοματεπώνυμό τους.
  • Τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου (e-mail).
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας.
  • Την ομάδα στην οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν (πρωινή ή απογευματινή).

Μετά από τη συλλογή των συμμετοχών, το Κέντρο Πρόληψης θα αποστείλει μέσω e-mail στους ενδιαφερόμενους τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο (link) για την πλατφόρμα Zoom, μέσω του οποίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν την διαδικτυακή ομάδα, καθώς και τις απαραίτητες οδηγίες για τη σύνδεσή τους σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή στις ομάδες, όπως και όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης «Απόπλους», παρέχονται δωρεάν.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250