Κλειστά τα σχολεία του δήμου Ληξουρίου με απόφαση του δημάρχου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 12:18

Κλειστά τα σχολεία του δήμου Ληξουρίου με απόφαση του δημάρχου

ΑΠΟΦΑΣΗ

«Αναστολή  λειτουργίας Σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ληξουρίου».

Ο   Δήμαρχος  Ληξουρίου

Έχοντας υπόψη:

  • Τις διατάξεις των άρθρων 58, 59 και 94 παρ. 4, εδαφ. 27 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
  • Τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης στο Δήμο Ληξουρίου και την ανάγκη διακοπής μαθημάτων στα σχολεία Α/θμιας Εκπ/σης.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την αναστολή λειτουργίας σήμερα 18-1-2021 και τη διακοπή μαθημάτων σε όλα τα  σχολεία Α/θμιας Εκπ/σης που λειτουργούν στο Δήμο Ληξουρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας των οποίων διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο Δήμο Ληξουρίου.

Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κεφαλληνίας και στους Δ/ντές των σχολικών μονάδων.

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου

Γεώργιος Κατσιβέλης


Αρχική ενημέρωση

Με ανακοίνωση του μέσω fb o Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμονων 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουριου ενημερώνει ότι διακόπτονται τα μαθήματα καθώς το Ληξούρι βρίσκεται χωρίς ρεύμα από τις 4 τα ξημερώματα.

«Καλημέρα γονείς και μαθητές! Δυστυχώς σήμερα από τις 4 το πρωί το Ληξούρι δεν εχει ρεύμα οπότε είναι αδύνατον τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα. Η ΔΕΔΗΕ ενημέρωσε στις 8 το πρωί ότι θέλει τουλάχιστον 3 ώρες ακόμη για αποκατάσταση της βλάβης και ύστερα από αρκετά τηλεφωνήματα βγήκε απόφαση από το Δήμαρχο Ληξουριου για το κλείσιμο των σχολείων σήμερα! Όσοι γονεις έχουν ήδη πάει τα παιδιά τους στα σχολεία , τους τηλεφωνούν να έρθουν να τα πάρουν και έχουν ειδοποιηθεί και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για να επιστρέψουν και τα παιδιά από τα χωριά. Στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, μικρές αίθουσες και πολλοί μαθητές ( κανενα μετρο προστασίας από τον covid ... μάσκα και ανοιχτά παράθυρα με τα air condition στο φουλ) προστίθεται και το άθλιο δίκτυο ηλεκτοδοτησης με αποτέλεσμα με κάθε κακοκαιρία να μην έχουμε ρεύμα και μετά από λίγο και νερό. Δυστυχώς πρέπει πολλά να γινουν ακόμη για να ζούμε αξιοπρεπώς. Μακάρι να μπορούσαμε να σας ενημερώσουμε όλους νωρίτερα».


Ετικέτες: