Πότε επιτέλους θα καθαριστεί το ρέμα των Πουλάτων; «Φούσκωσε» πάλι μετά την νεροποντή (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 13:50

Πότε επιτέλους θα καθαριστεί το ρέμα των Πουλάτων; «Φούσκωσε» πάλι μετά την νεροποντή (εικόνες)

 Άνοιξαν κυριολεκτικά οι ουρανοί στο χωριό μας εχθές το βράδυ, με την έντονη βροχόπτωση να συνεχίζεται σήμερα μέχρι και τις πρώτες μεσημεριανές ώρες.

Το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας ωστόσο μας υπενθύμισε για ακόμη μία φορά την επιτακτική ανάγκη συστηματικού καθαρισμού του ρέματος των Πουλάτων, που παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, με τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων να ελλοχεύει.

Επιπλέον επισημαίνουμε, ότι το υφιστάμενο πέτρινο γεφύρι στη θέση Μιχαλιτσάτο αδυνατεί να ανταποκριθεί σε μεγάλους όγκους νερού και συνεπώς στην ομαλή απορροή τους. Πράγμα φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για παλαιά κατασκευή, με το ούτως ή άλλως μικρής διαμέτρου στόμιό της να είναι μονίμως φραγμένο από αυτοφυή βλάστηση και φερτά υλικά, όπως φαίνεται στα video και στις φωτογραφίες, που ενισχύονται κάθε φορά που βρέχει. Ποιος ξεχνά άλλωστε τις μεγάλες καταστροφές του 2015 λόγω της υπερχείλισης, αλλά και τις δεσμεύσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση του χωριού μας…

Επειδή λοιπόν η πρόληψη ενός προβλήματος είναι σαφώς προτιμότερη από την εκ των υστέρων αντιμετώπιση των επιπτώσεών του, επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά την ανάγκη άμεσης αποψίλωσης και καθαρισμού τόσο του ρέματος σε όλο του το μήκος, όσο και του γεφυριού των Πουλάτων, ώστε να μην προκύψουν δυσάρεστες καταστάσεις. Γιατί όπως έλεγε ο Ιπποκράτης… «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν».

Πηγή: poulatakefalonias.gr

{http://www.poulatakefalonias.gr/wp-content/uploads/2020/12/received_426142515459228.mp4?_=1}


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250