Καιρός – Αρνιακός: Διπλή κακοκαιρία με… πολύ νερό και χιόνια! Πού και πότε θα «χτυπήσει»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020 18:34

Καιρός – Αρνιακός: Διπλή κακοκαιρία με… πολύ νερό και χιόνια! Πού και πότε θα «χτυπήσει»

Έρχεται για να… ρεφάρει την “ανομβρία” του Νοεμβρίου ο Δεκέμβρης!

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός αναλύει στο newsit.gr την κακοκαιρία που έχει φτάσει στην χώρα μας και την δεύτερη που… έρχεται από την Πέμπτη.

Ο καιρός… άλλαξε και οι ηλιόλουστες ημέρες του Νοεμβρίου θα αποτελέσουν γρήγορα παρελθόν. Η ΕΜΥ έχει ήδη προειδοποιήσει από το Σάββατο, 28.11.2020, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για την απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών, με τα δυτικά της χώρας να το… ζουν ήδη.

Το newsit.gr μίλησε με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό, ο οποίος αναλύει το πώς θα κινηθεί ο καιρός τις υπόλοιπες ώρες και μέρες.

«Μετά την καιρική απραξία των προηγούμενων ημερών, επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από σήμερα Κυριακή και από τα δυτικά πρώτα, με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και αργότερα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα», τονίζει αρχικά.

Και συνεχίζει: «Πιο αναλυτικά για σήμερα περιμένουμε στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι κυρίως και μετά και αργότερα θα επεκταθούν σε Ήπειρο, δυτική Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και το απόγευμα θα φτάσουν τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ακόμα και τη Θράκη.

Πιο σύντομα θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Πίνδου. Οι άνεμοι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα υποχωρεί από τα βόρεια.

Αύριο Δευτέρα και την Τρίτη περιμένουμε η κακοκαιρία να υποχωρήσει ανατολικότερα. Θα επηρεαστούν περισσότερο Θράκη, Χαλκιδική, ανατολική Θεσσαλία και ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι σιγά – σιγά από νοτιάδες θα γυρίσουν σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει. Ιδιαίτερα την Τρίτη και την Τετάρτη περιμένουμε υποχώρηση της θερμοκρασίας γύρω στους 6 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες».

Δεύτερη κακοκαιρία από την Πέμπτη!

Όσο για την υπόλοιπη εβδομάδα, ο Τάσος Αρνιακός αναφέρει πως περιμένουμε μια εξασθένηση των φαινομένων την Τετάρτη, αλλά από την Πέμπτη και μετά νέα κακοκαιρία που θα μας επηρεάσει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

«Με άλλα λόγια περιμένουμε έντονο καιρό όλες τις μέρες αυτές σε αντίθεση με τις προηγούμενες. Επίσης θέλω να τονίσω ότι η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε αρκετές περιοχές, ενώ αρκετά χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και νότιας χώρας, ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα από την Δευτέρα, Τρίτη και μετά. Χιόνια στην Αθήνα δεν προβλέπονται, εντούτοις οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι συχνότερες και θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού με τις λιακάδες που είχε σχεδόν όλος ο Νοέμβριος. Ο Νοέμβριος δεν έριξε τα νερά που έπρεπε να ρίξει σε όλη τη χώρα ενώ ο Δεκέμβρης φαίνεται ότι έρχεται να αντισταθμίσει αυτή την πορεία».

καιρός

Ο καιρός αναλυτικά την Κυριακή, 29.11.2020, σε ολόκληρη τη χώρα

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τη νύχτα κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί από το απόγευμα 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα στη Θράκη βαθμιαία από το απόγευμα κατά τόπους θα είναι έντονα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα αρχικά στα νησιά του Ιονίου και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Εξασθένηση αναμένεται από αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Τα φαινόμενα στην ανατολική Πελοπόννησο και πρόσκαιρα από τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια και τα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες στις Κυκλάδες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα βόρεια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάμος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις νοτιότερες περιοχές, κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια, σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τις πρωινές ώρες ισχυρές. Γρήγορα και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θράκη, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και πιθανώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βοριάδες 5 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Πηγή: newsit.gr 


Ετικέτες: