Λευτέρης Κρητικός (ΚΙΝ.ΑΛ.) στον Inkefalonia 103,9: “Η γενιά μας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της”

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 11:53

Λευτέρης Κρητικός (ΚΙΝ.ΑΛ.) στον Inkefalonia 103,9: “Η γενιά μας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της”

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι”στον Inkefalonia 103,9 με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, φιλοξενήθηκε ο νεοεκλεγής Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Λευτέρης Κρητικός. 

Αφού έγινε αναφορά στην διαδικασία ανασυγκρότησης, και στα νέα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη η οποία αποτελείται από τους:

Γραμματέας: Λευτέρης Κρητικός (Δικηγόρος), Αν. Γραμματέας: Αναστάσιος Παπαθεοδωρόπουλος (Οικονομολόγος) Μέλη:Έκτορας Αντωνάτος (Πολιτικός Μηχανικός), Γεώργιος Βασιλόπουλος (Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός), Παναγής Βλάχος (Δημοτικός Υπάλληλος), Χρήστος Θεοδωρακάτος (Διοίκηση Επιχειρήσεων / Ιδιωτικός Υπάλληλος), Χρήστος Καμπανός (Ελεύθερος Επαγγελματίας / Εστίαση), Διονύσης Κατσούρης (Ηλεκτρολόγος), Δημήτρης Κεκάτος (Πολιτικός Μηχανικός), Γεράσιμος Κουγιανός (Λογιστής), Μιχάλης Λιβάνης (Ελεύθερος Επαγγελματίας), Χαράλαμπος Μινέτος (Ιδιωτικός Υπάλληλος), Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά (Φιλόλογος), Γεώργιος Παπαντώνης (Υπαστυνόμος ε.α.), Νικόλαος Σκλάβος (Μαθηματικός),

ο Λευτέρης Κρητικός ,επανέλαβε την δέσμευση του ίδιου και των υπολοίπων μελών να εργαστούν για την ανάδειξη των προβλημάτων που απασχολούν τα νησιά μας.

Συνοπτικά τοποθετήθηκε ως εξής:

Όσον αφορά το ΚΙΝ.ΑΛ. :Είναι μια προσπάθεια απο την πλευρά μας που έχει ήδη βρει μια θετική ανταπόκριση απο την τοπική κοινωνία μας, μία ευχάριστη έκπληξη, ίσως ένας αιφνιδιασμός για όσους δεν παρακολουθούν τον χώρο μας. Κάνουμε μία ειλικρινή προσπάθεια και να διαμορφώσουμε το ΚΙΝΑΛ ,το οποίο αυτή τη στιγμή εξελίσσεται ,αναδιαμορφώνεται και νομίζω ότι όλοι μπορούμε να έχουμε έναν ενεργό ρόλο. Είναι παθογένεια να μένουμε στο παρελθόν υπάρχουν οι νοσταλγοί του ‘80 το αφήγημα το ιδεολογικό πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παρόντος. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια σημαντική παρακαταθήκη στην ελληνική κοινωνία, εμείς ως συνέχεια αυτού του χώρου αλλά με ανανέωση, με νέες ιδέες ,έχοντας αντιληφθεί τα σωστά και τα λάθη του ΠΑΣΟΚ ,προχωρούμε γιατί θεωρούμε ότι μέσα σ αυτό το χώρο μας δίνεται μια ελευθερία έκφρασης, μια δυνατότητα διαμόρφωσης πολιτικής, το οποίο εγώ προσωπικά, δεν το έχω δει σε κάποιο άλλο πολιτικό χώρο.

Σε συνδυασμό με αυτή την ομάδα ανθρώπων και γα μένα προσωπικά επειδή ο καθένας μας πρέπει να θυσιάσει κάτι για να ασχοληθεί με τα κοινά, η θέση του γραμματέα είναι μία πρόκληση.

Η νέα Νομαρχιακή του ΚΙΝ.ΑΛ. θα κινηθεί θέτοντας τις εξής προτεραιότητες:

Πρώτη προτεραιότητα έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στο Nομό μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Αντιμετωπίζουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας,στο πρώτο κύμα η κοινωνία ανταποκρίθηκε θετικά με πειθαρχία και με επιτυχία,η κυβέρνηση πήρε παράταση χρόνου κάποιους μήνες στους οποίους έκανε ελάχιστα πράγματα. Δεν προσέλαβε ιατρικό προσωπικό και στην Κεφαλονιά, πρώτες ύλες για τα νοσοκομεία μας, αντιθέτως μείναμε σε χειροκροτήματα,σε τεράστιες μάσκες για τα παιδιά,άλλη μια περίπτωση κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος ...Δεν έγιναν οι ενέργειες οι οποίες θα μας έφερναν σε μια πιο έτοιμη κατάσταση εν όψει του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ο κόσμος για οποιοδήποτε άλλο θέμα υγείας σπρώχνεται στην ιδιωτική υγεία, η οποία δεν συμμετέχει στο κομμάτι του covid-19, δεν αντέχει οικονομικά στα τεστ σε ιδιωτικά εργαστήρια και υποβαθμίζεται θεωρώ συνειδητά η δημόσια υγεία. Οι νέες 50 θέσεις ΜΕΘ που εγκαινιάστηκαν στο “Σωτηρία”συστάθηκαν μετά απο πρόταση του ΚΙ.ΝΑΛ.

Θα κατανείμουμε τομείς στην Νομαρχιακή,επόμενη προτεραιότητα μας είναι ο οικονομικός τομέας. Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας είναι ανάλγητος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάργηση του “Νόμου Κατσέλη”, όμως ο νέος πτωχευτικός κώδικας είναι ένα όπλο για τις τράπεζες και όχι για τους πολίτες. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα δημοκρατικό τόξο από τα κόμματα γαι να αλλάξουν κάποια πράγματα σ αυτό τον κώδικα,προς το παρόν είναι σε διαβούλευση.

Στις προτεραιότητες μας είναι και η κάλυψη των πολιτών και η αποκατάσταση των ζημιών μετά το πέρασμα του “Ιανού” απο Κεφαλονιά και Ιθάκη,η κ. Γεννηματά ήταν η μόνη πρόεδρος κόμματος που επισκέφθηκε τα νησιά μας, έδειξε ενδιαφέρον και τέτοια αντανακλαστικά που προσωπικά με εξέπληξε ευχάριστα και οι συζητήσεις μαζί της ήταν καταλύτης για την εξελίξεις στην τοπική μας οργάνωση.

Είμαστε μονοεδρική περιφέρεια, είθισται οι μονοεδρικές να έχουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ,είναι παθογένεια αυτό, γιατί πολλές φορές αυτό τους φέρνει σε αδυναμία διεκδίκησης πραγμάτων, γιατί κάποια πράγματα σπρώχνονται κάτω από το χαλί για να είναι αρεστός στο κόμμα του. Είναι υποχρέωση λοιπόν και των άλλων κομμάτων να συμμετέχουν στην διαμόρφωση μιας πολιτικής που θα αφορά τα νησιά μας.

Οι τοπικές οργανώσεις εμπλέκονται με τα δημοτικά, λίγο μπερδεύεται το πράγμα και χάνει το νόημα της μια τοπική οργάνωση.

Το ότι δεν συμμετείχα σε δημοτικές εκλογές μου δίνει την δυνατότητα για να προσπαθήσω για μια αυτονομία του πολιτικού μας φορέα πέρα από δημοτικές παρατάξεις σε μια προσπάθεια να ενεργήσουμε για το καλό όλων των πολιτών. Πρέπει να θυσιάσουμε πράγματα, γιατί η γενιά μας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της”.

Αξίζει τον κόπο να ακούσετε την συνέντευξη που ακολουθεί

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-103-9-932051215}




00 inkefalonia general ad 300X250