Αυτοψία ΚΙΝΑΛ στην Κεφαλονιά: Πρόληψη, συντονισμός και κατανομή των ευθυνών μετά την καταστροφική θεομηνία

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 11:03

Αυτοψία ΚΙΝΑΛ στην Κεφαλονιά: Πρόληψη, συντονισμός και κατανομή των ευθυνών μετά την καταστροφική θεομηνία

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Γιώργο Καμίνη, έπειτα από την περιοδεία που έκανε στις πληγείσες περιοχές του Νομού μας, Αργοστόλι, Παλική, Σάμη και Ιθάκη παραχώρησε συνέντευξη τύπου την Τρίτη 22/9 της 12:00 στο κτίριο της ΠΕ Κεφαλληνίας (πρώην Νομαρχία) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΙΝΑΛ επικεφαλής ήταν ο βουλευτής Γιώργος Καμίνης  και υπεύθυνος του κόμματος για το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας,ο Παναγιώτης Καρακατσούνης , υπεύθυνος του τομέα πολιτικής προστασίας του ΚΙΝΑΛ και από την ΝΕ της Κεφαλονιάς ο Τάσος Παπαθεοδωρόπουλος  Αν. Γραμματέας.

Παρέστη και ο Δημήτρης Σπανός, Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας με αρμοδιότητα την Διασυνδεσιμότητα και Επικοινωνία των Ιονίων Νήσων.

Ξεκινώντας ο κ.Καμίνης αναφέρθηκε στα όσα ιδίοις όμασι κατέγραψε στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη ,υπερτόνισε τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής, για την έως τώρα επιφανειακή αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην Αγία Ευφημία,το πρόβλημα είναι η έλλειψη πρόβλεψης είπε, έψεξε τον τρόπο που χειρίστηκαν τα έργα των ανεμογενητριών, κατά την γνώμη του η πιο έγκαιρη προετοιμασία ήταν απαραίτητη και απο την πλευρά της ΔΕΗ από την στιγμή που υπήρχε ενημέρωση για την επέλαση της κακοκαιρίας ούτως ώστε να υπήρχαν σε εφεδρεία θετικά στοιχεία(μπαταρίες).

Η Κεφαλονιά έχει συνεχή προβλήματα και η Περιφέρεια δεν λειτουργεί αποτελεσματικά ανέφερε-αγνοώντας την συνεργασία ΚΙΝΑΛ Περιφερειακής Αρχής σε Περιφερειακό επίπεδο.

Επίσης η γνώμη του κ. Καμίνη είναι ότι ήταν λάθος να σπάσει ο Δήμος Κεφαλονιάς σε τρείς δήμους , η κατάτμηση έγινε βεβιασμένα και καθαρά για πολιτικές σκοπιμότητες είπε και ο Σύριζα έχει τεράστιες ευθύνες για το ότι οι τρείς Δήμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Ο κ.Καρακατσούλης απο την πλευρά του ανέφερε ότι η Πολιτική προστασία δεν πρέπει να εμφανίζεται μόνο στις καταστροφές ,οι βόλτες με ελικόπτερα στοιχίζουν και τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση είναι ίδια με αυτά του παρελθόντος και στο τέλος οι πολίτες μένουν αβοήθητοι.

Ανέφερε δε τους τρείς τομείς που δίνει το ΚΙΝΑΛ έμφαση για τα νησιά μας:

-Πρόληψη

-Συντονισμος και κατανομή ευθυνών

-Την ερχόμενη Παρασκευή επερώτηση στην Βουλή για οικονομικά μέτρα,ταχύτατη εκπόνηση μελετών, διάθεση μηχανικών και ποιος ο προγραμματισμός.

¨Οσον αφορά τέλος το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που θα έρθει στην Βουλή , η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι ριζική αλλαγή σε κάποιους τομείς και ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ελευθερία Kουλουριώτου

1 120200922 12242720200922 122447


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250