Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Inkefalonia 103,9: “Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα”

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 07:20

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Inkefalonia 103,9: “Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα”

Στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 'Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή στις 15 Σεπτεμβρίου μίλησε ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Κεφαλονιάς- Ιθάκης κος Γεράσιμος Κοκκόσης.

Εν πρώτοις ευχήθηκε για μια ασφαλή και δημιουργική χρονιά και δέχθηκε ευχές απο τον κ. Χαλαβαζή για καλή θητεία.

Δεν του αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα,στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος , όσον αφορά δε τις συνθήκες της πανδημίας δημιουργούν ανα πάσα στιγμή νέα δεδομένα επομένως όπως ανέφερε δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι για την συνέχεια.

Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό την πρώτη ημέρα με πολύ μεγάλη προσοχή προσήλθαν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί άψογοι και οι γονείς στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ευχαρίστησε όλους για την άψογη συμπεριφορά τους.

Οσον αφορά την αστοχία στις μάσκες (μέγεθος) δεν είχε πολλές αναφορές, αναγνώρισε ότι τυχόν να γίνουνε και λάθη απο τους φορείς που εμπλέκονται .Το μείζον είναι η ασφάλεια όλων επεσήμανε και υπερτόνισε την δυσκολία στην προσχολική αγωγή και στάθηκε την εμπειρία και την υπομονή των εκπαιδευτικών.

¨Οσον αφορά την έλλειψη των εκπαιδευτικών είπε ότι δεν υπάρχει πληρότητα, ήδη έχουν σταλεί στο Υπουργείο οι ελλείψεις και ευελπιστεί ότι εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα καλυφθούν τα κενά.

Εκανε ιδιαίτερη μνεία στις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής σε μόνιμο προσωπικό

κάποιοι επί 19 χρόνια εργαζόντουσαν ως αναπληρωματικοί.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό μέτρο την ανάληψη της υπηρεσίας των εκπαιδευτικών που έγινε στις σχολικές μονάδες χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Οπως επίσης και το μέτρο ¨για το κλείσιμο τμήματος η μονάδας λόγω COVID-19 που την τελική απόφαση την έχει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο πρόβλημα στέγασης της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης στην Κεφαλονιά

από το 2014 και την προσπάθεια που θα καταβάλει για να λύσει το πρόβλημα κατά την θητεία του

Ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό

{https://soundcloud.com/user-46829938/kokkosis-prwtovathmia-1039}




00 inkefalonia general ad 300X250