Νέα δεδομένα! Με πλαστή ταυτότητα έγινε η ενοικίαση της βάρκας με τους τουρίστες (;) που αγνοείται στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 09:49

Νέα δεδομένα! Με πλαστή ταυτότητα έγινε η ενοικίαση της βάρκας με τους τουρίστες (;) που αγνοείται στην Κεφαλονιά

Συνεχίζονται οι έρευνες του λιμενικού 

Οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό της βάρκας με τους τουρίστες (;) συνεχίζονται και το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο ένα νέο στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα και της ασφάλειας, είναι ικανό να ανατρέψει τα έως τώρα δεδομένα αυτής της περίεργης υπόθεσης.

Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες, η ενοικίαση της βάρκας έγινε – όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των αστυνομικών - με πλαστή ταυτότητα!

Ο άνδρας που εμφανίστηκε στο Αργοστόλι για να νοικιάσει την βάρκα εμφανίστηκε με Κροατική ταυτότητα, κάτι που στην συνέχεια της έρευνας αποδείχθηκε πως είναι πλαστή.

Μαζί του στο μικρό βαρκάκι επιβιβάστηκαν άλλα τρία άτομα (δύο άνδρες και μία γυναίκα) και αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Όταν ήταν η ώρα να επιστρέψουν την βάρκα, όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ, ο ιδιοκτήτης των σκαφών θορυβήθηκε και κινητοποίησε το Λιμενικό για τον εντοπισμό τους. Από το απόγευμα της Παρασκευής έως σήμερα το πρωί, το Λιμενικό έχει «χτενίσει» την θαλάσσια περιοχή της Κεφαλονιάς, εστιάζοντας κυρίως στο νότιο κομμάτι της, χωρίς να έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να συνηγορεί ότι η βάρκα έχει βυθιστεί…

Οι έρευνες συνεχίζονται…

Το Λιμενικό Σώμα με ανακοίνωσή του αναφέρεται στην υπόθεση 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από ιδιώτη, ότι το υπό ιδιοκτησίας του Ε/Π σκάφος ''ΔΙΑΣ'' Σ.Α. 478, το οποίο είχε εκμισθωθεί από 30χρονο αλλοδαπό, δεν επεστράφη κατά το χρονικό διάστημα για το οποίο είχε εκμισθωθεί και έκτοτε αγνοείται, ενώ κατά δήλωσή του επέβαιναν άλλα τρία (03) άτομα.

Ἀμεσα εφαρμόστηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ξεκίνησαν έρευνες από ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) σκάφος FRONTEX, πέντε (05) Ι/Δ σκάφη και δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο Τύπου...

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR


Ο τύπος της βάρκας που αγνοείται:

118304520 2751447648417954 2691362849927618083 n

 




00 inkefalonia general ad 300X250