Σύλλογος Ιθακήσιων Ναυτικών: Η Κυβέρνηση καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις των ναυτεργατών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 11:14

Σύλλογος Ιθακήσιων Ναυτικών: Η Κυβέρνηση καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις των ναυτεργατών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού , και ενώ χιλιάδες συνάδελφοί μας , δεν μπορούν να επιστρέψουν σπίτια τους ή δεν μπορούν να μπαρκάρουν λόγω κορωνοϊού , η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατ’ απαίτηση των εφοπλιστών, με απαράδεκτη τροπολογία που αιφνιδιαστικά κατέθεσε στο φορολογικό νομοσχέδιο και ψήφισε στις 29 Ιούλη , καταργεί τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Ποντοπόρων.

Μια εξέλιξη που σηματοδοτεί σαρωτικές αλλαγές σε βάρος των ναυτεργατών, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και σε όλους τους βαθμούς και τις ειδικότητες ακόμα δε τους πλοιάρχους και τους Α΄ μηχανικούς.  Η παραπάνω τροπολογία  έρχεται να προστεθεί στους αντεργατικούς νόμους ,(δωράκια των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ –ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ , στους εφοπλιστές) για τις ενώσεις προσώπων για την  Ακτοπλοΐα. Όπως σημειώνεται θα ισχύσουν οι διεθνώς κρατούσες αρχές και συμβάσεις , όροι και συνθήκες δουλειάς με βάση τα διεθνώς κρατούντα. Με λίγα λόγια τα μισθολόγια πείνας και οι συνθέσεις ανάγκης που υπογράφουν η εργοδοτική Διεθνής Ομοσπονδία Μεταφορών (ITF) και τα τσιράκια των εφοπλιστών στη ΠΝΟ.

Η αντεργατική διάταξη – τερατούργημα της ΝΔ πατάει στην άρνηση των εφοπλιστών να υπογράψουν ΣΣΕ από το 2010, τους οποίους σιγοντάρισε όλα αυτά τα χρόνια ανοιχτά ο εργοδοτικός- κυβερνητικός  συνδικαλισμός και τα σωματεία σφραγίδα στη ΠΝΟ.

Ο Σύλλογος Ιθακησίων Ναυτικών ,εκφράζοντας  όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους και εν ενεργεία και τιμώντας αυτούς που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας στη θάλασσα, καταγγέλλει τη συγκεκριμένη πολιτική και τους εκφραστές της και καλεί όλους τους θιακούς ναυτικούς και τις οικογένειές τους σε αγώνα για τη κατάργησή της.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ
fraport-mobile