O Ηλίας Χονδρογιάννης στον COSMOS 96,5: Προσπάθεια δημιουργίας δομής SOS kids Λάμψη στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 13:53

O Ηλίας Χονδρογιάννης στον COSMOS 96,5: Προσπάθεια δημιουργίας δομής SOS kids Λάμψη στην Κεφαλονιά

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες SOS Kids Λάμψη, Ηλίας Χονδρογιάννης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα». Σκοπός της συνέντευξης να γίνει γνωστό το έργο του συλλόγου αλλά και η προσφορά του.

Όπως ενημέρωσε ο κος Χονδρογιάννης ο σύλλογος δεν χρηματοδοτείται από κρατικές επιχορηγήσεις καθώς όπως ανέφερε η πολιτεία έχει αφήσει στην τύχη τους όλους όσους έχουν παιδιά με γενετικά σύνδρομα (Αυτισμό, Down κλπ). Ο σύλλογος προσπαθεί να βοηθήσει στην ένταξη των παιδιών στην κοινωνία, μέσα από διάφορες δραστηριότητες και μέσα από τον αθλητισμό. Ο πρόεδρος μίλησε με θέρμη για όλα εκείνα τα παιδιά του συλλόγου που κατάφεραν να διαπρέψουν σε διάφορα αθλήματα και όχι μόνο. Αποκάλυψε πως τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει στο Αργοστόλι, τον πρώτο ‘Ελληνα με σύνδρομο down που παίζει μπουζούκι.

Ο κος Χονδρογιάννης κλήθηκε να απαντήσει αν στην Κεφαλονιά λειτουργούν ανάλογες δομές και απάντησε πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες όπως αθλητικοί χώροι κ.α. «Έχουμε περίπου 100 μέλη στην Κεφαλονιά, είναι γονείς, φίλοι… Δεν υπάρχουν όμως δομές. Ο Δήμος είναι διαθέσιμος να μας παραχωρήσει έναν χώρο για να τον έχουμε σαν γραφείο» υπογράμμισε ο πρόεδρος.

«Τα παιδιά έχουν πολλή αγάπη να δώσουν. Πρέπει οι γονείς να τα βγάλουν από το σπίτι. Δεν πρέπει να ντρέπονται, είναι παιδιά τους» υπογράμμισε ο κος Χονδρογιάννης θέλοντας να προτρέψει τους γονείς που μπορεί να έχουν ένα παιδί με κάποιο γενετικό σύνδρομο, να μην το κρατάνε στο σπίτι. Ο καλεσμένος ανέφερε επιπλέον, ότι τα παιδιά πρέπει να έρθουν σε επαφή με άλλα παιδιά και να αρχίσει με αυτό τον τρόπο η ενσωμάτωση.

Τέλος, ο κος Χονδρογιάννης κάλεσε όποιον θέλει να γίνει εθελοντής. «Όποιος θέλει μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα μας www.soskids.org.gr , να συμπληρώσει την φόρμα που υπάρχει και να προσφέρει παρέχοντας στήριξη.

πηγή: 965.gr