Νίκος Παυλάτος (ΦΑΡΟΣ) : Να φύγουν όσοι δραστηριοποιούνται στον Κούταβο, να δοθεί στους πολίτες

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 10:46

Νίκος Παυλάτος (ΦΑΡΟΣ) : Να φύγουν όσοι δραστηριοποιούνται στον Κούταβο, να δοθεί στους πολίτες

Ο πρόεδρος της δημοτικής κίνησης πολιτών «ΦΑΡΟΣ» Νίκος Παυλάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή  «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» του COSMOS 96,5 με αφορμή τις εθελοντικές δράσεις που έχει πραγματοποιήσει η κίνηση και όλες τις εκδηλώσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Ο ΦΑΡΟΣ έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια καλλωπισμού και ανάδειξης της λιμνοθάλασσας του Κουτάβου και της Αρχαίας Κράνης, η οποία στηρίζεται σε απλούς πολίτες- εθελοντές και ο κος Πολλάτος χαρακτηρίζει την όλη προσπάθεια ως «στάση ζωής» για τους ίδιους. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την συμμετοχή του κόσμου. Η ανταπόκριση όλων  ήταν άμεση, ουσιαστική και ποιοτική» δήλωσε ο κος Παυλάτος.

Ο πρόεδρος επισήμανε ότι η περιοχή του Κουτάβου πρέπει να δοθεί στους πολίτες και  να φύγουν όσοι δραστηριοποιούνται εκεί, καθώς και στην περιοχή της Αρχαίας Κράνης προκειμένου η περιοχή να αναδειχθεί. Μάλιστα ο κος Παυλάτος αποκάλυψε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με τον έφορο αρχαιοτήτων για την ανάδειξη των περιοχών, όμως τόνισε ότι όλα αυτά χρειάζονται την αγάπη και την προσφορά των εθελοντών.

«Το παράξενο θα ήταν να είναι καθαρή η λιμνοθάλασσα». Αυτό ήταν το σχόλιο του καλεσμένου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα αποτελέσματα για το νερό του Κουτάβου. Παράλληλα πρόσθεσε πως για να καθαρίσει ο Κούταβος, θα πάρει καιρό καθώς είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία.

Οι δράσεις για τον ΦΑΡΟ συνεχίζονται, με καθαρισμό του Κουτάβου την Κυριακή  12/7 στις 9 το πρωί, στις 16/7 θα πραγματοποιηθεί συναυλία – με την συνδρομή της ΚΕΔΗΚΕ- ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζονται διαλέξεις ιατρικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Ο κος Παυλάτος  πρόσθεσε ότι το επόμενο ζήτημα που θα θέσει ο ΦΑΡΟΣ  θα είναι το ζήτημα της υγείας στο νησί μας.