ΕΛΜΕΚΙ: Μια πρώτη νίκη στον αγώνα ενάντια στη διπλή μετακίνηση των υποψηφίων για μουσικές σπουδές

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 04 Ιουλίου 2020 13:54

ΕΛΜΕΚΙ: Μια πρώτη νίκη στον αγώνα ενάντια στη διπλή μετακίνηση των υποψηφίων για μουσικές σπουδές

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης χαιρετίζει, ως μία πρώτη νίκη του κινήματος, το γεγονός πως έγιναν δεκτές οι αιτήσεις των υποψηφίων για μουσικά μαθήματα να εξεταστούν σε εξεταστικά κέντρα πόλεων που διευκολύνονταν (πχ. Αθήνα), αντί εκείνων στα οποία είχαν οριστεί να εξεταστούν (πχ. Αγρίνιο και Πάτρα για τους Κεφαλονίτες και Θιακούς). Με τον τρόπο αυτό δόθηκε μια λύση στο πρόβλημα της διπλής μετακίνησης στην οποία υποχρεώνονταν, προκειμένου, μέσα σε ένα τριήμερο, να δώσουν αλλού το θεωρητικό και αλλού το πρακτικό μέρος των μουσικών μαθημάτων. Αυτό οδηγούσε κάποιους σε πλήρη αδυναμία να εξεταστούν.

Ο αγωνιστικός συντονισμός, για το εν λόγω θέμα, των ΕΛΜΕ του Ιονίου (Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Ζακύνθου), καθώς και της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, μαζί με τα ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Κέρκυρας και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κεφαλονιάς, απέφερε καρπούς. Το Υπουργείο Παιδείας δεσμεύθηκε, προφορικά, από την επόμενη σχολική χρονιά, πρώτα να ανακοινώνει τα εξεταστικά κέντρα και μετά να γίνονται αιτήσεις υποψηφίων, καθώς και να μεριμνήσει για τα προβλήματα που εντοπίσαμε.

Ως ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, αναδείξαμε το απαράδεκτο καθεστώς των όρων εξέτασης των ειδικών μαθημάτων, μακριά από τον τόπο φοίτησης των υποψηφίων, με τα ιδιαίτερα προβλήματα που δημιουργούνται στα νησιά. Μέρος αυτού, σε πολύ χειρότερη έκδοση, είναι και το πρόβλημα της διάσπασης των εξεταστικών κέντρων εξέτασης για το πρακτικό και θεωρητικό μέρος των μουσικών μαθημάτων. Καταγγείλαμε την ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά για το πρόβλημα. Επιπλέον, αναδείξαμε το πρόβλημα της περιθωριοποίησης της μουσικής παιδείας, του κόστους που αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου οι μαθητές και οι οικογένειές τους, αφού καν δε διδάσκονται μουσική όσοι εξετάζονται πανελλαδικά. Αναδείξαμε την κοροϊδία να έχει ιδρυθεί με τυμπανοκρουσίες μουσικό γυμνάσιο στο Νομό και να μην λειτουργεί…

Συνεχίζουμε τον αγώνα για να σταματήσει η μετακίνηση των μαθητών, προκειμένου να δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, μακριά από τον τόπο φοίτησής τους, για να διασφαλιστεί πως θα δίνουν στην ίδια πόλη και στο ίδιο Εξεταστικό Κέντρο το πρακτικό και θεωρητικό μέρος των Μουσικών Μαθημάτων, για να διασφαλιστεί η διδασκαλία της μουσικής μέσα στο δημόσιο σχολείο, για όλες τις τάξεις, καθώς και η μουσική προετοιμασία των υποψηφίων που δίνουν πανελλαδικές.

Αργοστόλι 03/07/2020

Η Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

Σοφία Ποταμιάνου

Γιάννης Καππάτος

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250