Ένας Κεφαλονίτης μοιράζεται την εμπειρία του ταξιδιού του, Γερμανία - Αθήνα - Κεφαλονιά, τις ημέρες της πανδημίας του Covid -19

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020 10:38

Ένας Κεφαλονίτης μοιράζεται την εμπειρία του ταξιδιού του, Γερμανία - Αθήνα - Κεφαλονιά, τις ημέρες της πανδημίας του Covid -19

Διαβάστε τι συνάντησε στο ταξίδι του και αν αξίζει τον κόπο να μπει κάποιος σε αυτή την διαδικασία 

 Τα σύνορα για την Ελλάδα έχουν ανοίξει και οι πρώτοι επισκέπτες από το εξωτερικό έχουν φτάσει και στην Κεφαλονιά.

Ο συμπατριώτης μας Φώτης Μολφέτας, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Γερμανία, έκανε την διαδρομή από το Αμβούργο στην Κεφαλονιά, αεροπορικώς, με ενδιάμεσες στάσεις τα αεροδρόμια του Μονάχου και της Αθήνας, πριν προσγειωθεί τελικά στο νησί του, την Κεφαλονιά.

Και πλέον μοιράζεται την εμπειρία του, μαζί σας, για το τι συνάντησε κατά την διάρκεια του ταξιδιού του και αν αξίζουν τον κόπο τέτοιου είδους ταξίδια.

«Αφού, λόγο της πανδημίας είχαν ακυρωθεί πολλές πτήσεις για την Κεφαλονιά και δεν μπορούσαμε να έρθουμε απευθείας στο νησί, αναγκαστήκαμε να κάνουμε το ταξίδι για το νησί, μέσω Αθήνας.

Ξεκινώντας στο Αμβούργο, παρατηρήσαμε, ότι η κατάσταση στα αεροδρόμια είναι ιδιαίτερη.

Παντού βρίσκονται αυτοκόλλητα, που θυμίζουν τον κόσμο να τηρεί τις αποστάσεις, ταμπέλες με τους νέους κανόνες υγείας, όλο το προσωπικό στο αεροδρόμιο δουλεύει με γάντια και μάσκες.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου κίνηση στα αεροδρόμια και ως εκ τούτου, τα περισσότερα καταστήματα ήταν κλειστά, Duty Free, Restaurants, Airline Lounges.

Δεύτερη στάση στο Μόναχο, όπου εκεί η κίνηση ήταν αυξημένη και η πτήση για Αθήνα ήταν γεμάτη. Ιδιαίτερα με οικογένειες με μικρά παιδιά.

1

Οι περισσότεροι από αυτούς, ερχόμενους με μια από τις λίγες πτήσεις που έρχονται από τις ΗΠΑ.

Η επιβίβαση και η αποβίβαση γινόταν με μεγάλη συνέπεια, και το προσωπικό σε όλα τα αεροδρόμια, έκανε ό,τι μπορεί, για να τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας.

Στην Αθήνα, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα πράγματα φάνηκαν λίγο διαφορετικά. Η κίνηση ήταν αρκετά αυξημένη, σε σύγκριση με τα αεροδρόμια της Γερμανίας.

Αλλά και εκεί, όλοι προσέχουν, οι έλεγχοι έγιναν, καθώς το αεροδρόμιο έχει λάβει όλα τα ιδιαίτερα μέτρα, για όσους επιβάτες έρχονται από πτήσεις του εξωτερικού.

Η επιβίβαση για το αεροπλάνο έγινε με λεωφορείο, εκεί υπήρχε διαχωρισμός για τους επιβάτες. Το πρώτο μέρος για τις σειρές 1-9, το δεύτερο μέρος για τις υπόλοιπες σειρές.

Η ίδια εικόνα με μέτρα υγιεινής και προστασίας και στο νέο αεροδρόμιο του νησιού της Κεφαλονιάς.

2

Θα ήθελα να αναφέρω, ότι οι πτήσεις με μάσκες είναι ιδιαίτερες.

Για τους επιβάτες και ιδιαίτερα για τα πληρώματα που σε όλες τις πτήσεις, έκαναν καταπληκτική δουλειά, βέβαια πάντα με μάσκα και γάντια.

Στις πτήσεις με σέρβις βέβαια, επιτρεπόταν να βγάλουμε τις μάσκες.

Όλες η πτήσεις ήταν γεμάτες, με εξαίρεση για την Κεφαλονιά που δεν μέτρησα πάνω από 15 επιβάτες!

Πριν φτάσουμε στην Αθήνα, το πλήρωμα μοίρασε σε όλους τους επιβάτες χαρτί του Υπουργείου Υγείας, με στόχο να συλλεχθούν στοιχεία για επικοινωνία σε περίπτωση κρούσματος.

Δεν υπήρχε άλλος ιδιαίτερος έλεγχος.

Ο τρόπος ταξιδιού έχει αλλάξει, είναι σίγουρα λίγο πιο κουραστικός από πριν την πανδημία του Covid-19, αλλά κάθε τρόπος ταξιδιού αξίζει, για να φτάσει κάποιος στο νησί μας!».

Φώτης Μολφέτας 

Επιμέλεια: Γιώργος Χαλαβαζής 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR 

34

Εικόνες απο το Αεροδρόμιο του Αμβούργου... Αδειο και τα καταστήματα κλειστά... 

567 17 2

8

Εικόνα μέσα απο το αεροπλάνο που τον έφερε απο Αθήνα στην Κεφαλονιά. Είναι πως χαρακτηριστικά  φαίνεται, άδειο...