Δημήτρης Μαρκάτος στον Inkefalonia 103,9: “Το 87% των μαθητών της Γ’ Λυκείου επέστρεψαν στα σχολεία τους” (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020 12:05

Δημήτρης Μαρκάτος στον Inkefalonia 103,9: “Το 87% των μαθητών της Γ’ Λυκείου επέστρεψαν στα σχολεία τους” (Ηχητικό)

Συνέντευξη στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Μαρκάτος, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή, για την επιστροφή των μαθητών της Γ΄Λυκείου στα σχολεία του Νομού.

Ο κ. Μαρκάτος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το μεγάλο ποσοστό προσέλευσης μαθητών (η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι προαιρετική), το οποίο όπως είπε άγγιξε συνολικά το 87%, ενώ κάποια σχολεία  του νομού είχαν σήμερα 100% πληρότητα.

Οπως τόνισε αυτό από μόνο του δείχνει την μεγάλη διάθεση και την ανάγκαιότητα των μαθητών να επιστρέψουν στα σχολεία τους και στα μαθήματά τους, τα οποία είχαν διακοπεί ξαφνικά λόγω της Πανδημίας του Κορονοϊού, πριν απο δύο μήνες.

Παράλληλα, ο κ. Μαρκάτος επεσήμανε πως και οι καθηγητές στο 100% βρίσκονται στα σχολεία τους, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις, για το άν και κατά πόσον είναι ασφαλές να επιστρέψουν στα σχολεία.

Δήλωσε επίσης, πως απο την προηγούμενη εβδομάδα, έχουν έρθει στο νησί και βρίσκονται στα σχολεία, όλα εκείνα τα απαραίτητα (αντισηπτικά, γάντια, μάσκες) που χρειάζονται ως μέτρα για να ξεκινήσουν και πάλι οι μαθητές την παρουσία τους στα σχολεία με ασφάλεια.

Αυτή την στιγμή, τηρούνται όπως είπε, στην Κεφαλονιά και Ιθάκη, όλα τα πρωτόκολλα, όσον αφορά τον ανώτατο αριθμό μαθητών σε μία αίθουσα, ενώ τόνισε πως το ίδιο αναμένεται να γίνει και την επόμενη εβδομάδα όταν στις 18 Μαϊου, θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου , αλλά και του Γυμνασίου.

Κάποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα, όσον αφορά μεταφορές μαθητών στα σχολεία τους (στις περιοχές Διλινάτα, Ραζάτα, Προκοπάτα) όπως είπε αναμένεται να λυθούν, ώστε τις επόμενες ημέρες να μην υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και όσον αφορά τις μετραφορές μαθητών στα σχολεία τους.

"Ολη αυτή η ιστορία που ζήσαμε ήταν πρωτόγνωρη και πιστεύω ότι μας δίδαξε πολλά, αυτή η ιστορία πάνω απ΄ όλα και μας δίδαξε υπευθυνότητα" ήταν τα λόγια του κ. Μαρκάτου. 

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Μαρκάτου




00 inkefalonia general ad 300X250