Καππάτος: Οι προτάσεις μου αν τελικά δεν αφαιρεθεί το άρθρο από το νομοσχέδιο για την ΕΔΑΚΙ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 14:56

Καππάτος: Οι προτάσεις μου αν τελικά δεν αφαιρεθεί το άρθρο από το νομοσχέδιο για την ΕΔΑΚΙ

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τι ακριβώς ειπώθηκε στην συνάντηση που είχαν με τον κο Γραφάκη σχετικά με την ΕΔΑΚΙ, αλλά και για να ενημερώσει για τα αιτήματα που ο ίδιος έχει υποβάλλει  αν τελικά δεν αφαιρεθεί το άρθρο από το νομοσχέδιο.

Ο κος Καππάτος ανέφερε ότι πρέπει η Κεφαλονιά να είναι σε ετοιμότητα στην περίπτωση που δεν αφαιρεθεί το άρθρο, εξηγώντας πως ένα από τα αιτήματα που έχει υποβάλλει είναι να μην απαξιωθεί η Κεφαλονιά από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (εφόσον δημιουργηθεί ένας ενιαίος φορέας). Επίσης ζήτησε να του εξασφαλίσουν ότι δεν πρόκειται να έρχονται σκουπίδια από τα άλλα νησιά. «Όπως με διαβεβαίωσαν  δεν πρόκειται να έρχονται σκουπίδια από τα άλλα νησιά, γιατί στην Κυβέρνηση αυτό θα κοστίζει πολύ περισσότερο να έρχονται στην Κεφαλονιά από το να πηγαίνουν στην ηπειρωτική Ελλάδα» εξήγησε.

Συνέχισε επισημαίνοντας ότι ένα ακόμα αίτημα – σε περίπτωση υλοποίησης- είναι η έδρα του ΦΟΣΔΑ να είναι η Κεφαλονιά. «Εμείς έχουμε την τεχνογνωσία και ξέρουμε πως γίνεται η διαχείριση. Είμαστε το μόνο νησί του Ιονίου που δεν έχει επιβαρύνει ποτέ  τον κρατικό προϋπολογισμό, σχετικά με τα απορρίμματα» τόνισε.

Μια πολύ σημαντική παρατήρηση από τον κο Καππάτο αφορά τους εργαζομένους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο ΓΓ ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν. Ο δήμος θα είναι υπεύθυνος για τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες (περισυλλογή κλπ). Ο δήμος θα μπορεί να διατηρήσει την ΕΔΑΚΙ αν το θέλει και οι υπάλληλοι θα είναι πλέον του δήμου».

Ο κος Καππάτος επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι το νομοσχέδιο όπως είναι αυτή την στιγμή δεν πρόκειται να το ψηφίσει. «Το νομοσχέδιο θέλει να τακτοποιήσει όλη την περιφέρεια. Η Κεφαλονιά όμως διαφέρει» υπογράμμισε.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250