Στις… ελληνικές καλένδες η επισκευή του γηπέδου των Πουλάτων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 10:26

Στις… ελληνικές καλένδες η επισκευή του γηπέδου των Πουλάτων

Δυστυχώς σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη χαμένης ευκαιρίας για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στα Πουλάτα και εν γένει για την υλοποίηση ενός έργου υποδομής στο χωριό μας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε το πρωί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης με μοναδικό θέμα την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο μας, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος II» που έχει ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού. Μάλιστα η συνεδρίαση είχε κατεπείγουσα μορφή, καθώς η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προτάσεων ένταξης έργων, είναι η 28η Φεβρουαρίου.

Κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου κ. Γεράσιμου Μονιά – Νέττη αποφασίσθηκε η κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και αντισφαίρισης στα Μεσοβούνια σε χώρο πλησίον του δημοτικού σχολείου με προϋπολογισμό έργου 115.600€, καθώς και γηπέδου 5 Χ 5 στα Ζερβάτα πέριξ του λαογραφικού Μουσείου, προϋπολογισμού 137.500€. Σύμφωνα με τον κ. Μονιά, τα συγκεκριμένα έργα πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας της πρόσκλησης, η οποία ορίζει ότι ο Δήμος Σάμης είναι δικαιούχος μιας αίτησης χρηματοδότησης ύψους έως και 600.000€ με έως και δύο υποέργα, ελάχιστου προϋπολογισμού 30.000€ για κάθε ένα εξ αυτών.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι αξιολογήθηκε προς ένταξη στο πρόγραμμα και η περίπτωση του γηπέδου ποδοσφαίρου του χωριού μας, που κατ’ επανάληψη έχουμε αρθρογραφήσει για την ανάγκη επισκευής του και μάλιστα έχοντας υποδείξει το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» ως το πλέον κατάλληλο σχήμα. Ωστόσο όπως ο ίδιος επισήμανε, δεν δύναται να ενταχθεί στο πρόγραμμα, καθώς το γήπεδο δεν έχει περιέλθει στα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου, ενώ δεν διαθέτει και τοπογραφικό διάγραμμα. Επισημαίνεται ότι αδυναμία ένταξης λόγω αιγιαλού, προέκυψε και για το αθλητικό κέντρο του Καραβομύλου.

Δεν γνωρίζουμε πόσο γραφειοκρατικές είναι οι διαδικασίες καθορισμού της Δημοτικής περιουσίας, ούτε πόσο χρονοβόρο είναι ένα τοπογραφικό διάγραμμα. Αυτό που ωστόσο γνωρίζουμε, είναι ότι χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία για την αξιοποίηση ενός γηπέδου που έχει εδώ και χρόνια αφεθεί στην τύχη του και που εγκυμονεί κινδύνους για όσους το χρησιμοποιούν. Φυσικά υπάρχει πάντα η δυνατότητα παρέμβασης με ένταξη του έργου στο επόμενο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Οψόμεθα…

Πηγή: poulatakefalonias.gr  


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ