Παναγής Καππάτος: «Το ταχυδρομείο του Πόρου δεν θα κλείσει – Υπήρξε ένα πρόβλημα στην σελίδα του Υπουργείου, αλλά λύθηκε»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 08:59

Παναγής Καππάτος: «Το ταχυδρομείο του Πόρου δεν θα κλείσει – Υπήρξε ένα πρόβλημα στην σελίδα του Υπουργείου, αλλά λύθηκε»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στον Δημήτρη Αλοΐζο  φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, προκειμένου να δώσει απαντήσεις σε θέματα της επικαιρότητας.

Προέκυψε ένα πρόβλημα με την ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, όπου στην επιλογή για τα αρχαία της Κεφαλονιάς εμφανιζόντουσαν αλοιφές. Ο κος Καππάτος παραδέχτηκε πως πράγματι υπήρξε ένα σφάλμα, το οποίο οφειλόταν στο γεγονός της λήξης της σύμβασης της εταιρείας που διαχειριζόταν την σελίδα. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Η σύμβαση με την εταιρεία έληξε . Δεν υπήρχε καμία πρόθεση από το Υπουργείο. Οι κάτοικοι του Πόρου έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται αλλά το θέμα έχει λυθεί ήδη».

Η συνέχεια της συζήτησης είχε και πάλι επίκεντρο την περιοχή του Πόρου καθώς εκεί το ταχυδρομείο είναι στα πρόθυρα του κλεισίματος, με τους κατοίκους να ζητούν μια λύση καθώς το ταχυδρομείο για αρκετούς είναι ζωτικής σημασίας. « Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Αυτό συμβαίνει γιατί έληξαν και εδώ οι συμβάσεις των εργαζομένων. Οι διοικήσεις των ταχυδρομείων είναι αυτές που θα αποφασίσουν για νέες προσλήψεις. Πάντως μπορεί να υπολειτουργούν αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να κλείσει», υπογράμμισε ο κος Καππάτος.

Και το χωροταξικό της περιφέρειας ετέθη σαν θέμα και εκεί ο κος Καππάτος επισήμανε ότι το 2019 έγινε και νόμος του κράτους και ήδη έχει ζητήσει συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο για να βρεθεί μια λύση καθώς δεν γίνεται να δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον να χτίζει μια ξενοδοχειακή μονάδα, μόνο αν έχει πάνω από 10 στρέμματα.

Προς το τέλος της συζήτησης, παρενέβη τηλεφωνικά ο αντιδήμαρχος Ελειού- Πρόννων Νίκος Κουρκουμέλης, για να ενημερωθεί για το ταχυδρομείο και την ιστοσελίδα του Υπουργείου. Ο κος Καππάτος επανέλαβε  όσα είχε πει νωρίτερα.

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», μεταδίδεται καθημερινά 11:00- 13:00

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του 965.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.




00 inkefalonia general ad 300X250