Στο έλεος της 6ης ΥΠΕ η Κεφαλονιά: Με… φύλλο πορείας από την Λειβαθώ στο Ληξούρι οι δύο αγροτικοί γιατροί! (Ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 17:58

Στο έλεος της 6ης ΥΠΕ η Κεφαλονιά: Με… φύλλο πορείας από την Λειβαθώ στο Ληξούρι οι δύο αγροτικοί γιατροί! (Ηχητικό)

H λογική ενισχύω μία περιοχή, αποδυναμώνω μία άλλη, δεν μπορεί να συνεχιστεί! 

Η λογική του… παραλόγου επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον ταλαιπωρημένο κλάδο της Υγείας στην Κεφαλονιά.

Η 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) στην οποία ανήκει διοικητικά το νησί μας, αποφάσισε με το έτσι θέλω και με… φύλλο πορείας να στείλει τους δύο αγροτικούς γιατρούς Λειβαθούς (Μαρτσέλα Βολνεάνσκι και Νίκο Μοσχόπουλο) στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, αφήνοντας εκτεθειμένη μία πολύ μεγάλη περιοχή, όπως είναι αυτη της Λειβαθούς.

Και φυσικά είμαστε υπέρ να ενισχύονται τα Νοσοκομεία στην Κεφαλονιά που είναι υποστελεχωμένα όπως είναι το Μανταζαβινάτειο, επ’ ουδενί όμως δεν πρέπει να γίνονται μέσω… εσωτερικών μεταγραφών με τους γιατρούς που ήδη υπάρχουν στην Κεφαλονιά.

Όπως πληροφορηθήκαμε η μετακίνηση των δύο γιατρών θα είναι αρχικά τρίμηνη, με ενδεχόμενο να παραμείνουν για άλλο ένα τρίμηνο εκεί (συνολικά έξι μήνες).

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής: Τι θα γίνουν όλο αυτό το διάστημα οι κάτοικοι της Λειβαθούς, που αυτή την στιγμή πάνε και βρίσκουν τα αγροτικά ιατρεία των χωριών τους κλειστά;

Από πού θα εξυπηρετηθούν για να γράψουν τα φάρμακά τους και πως θα αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά στα οποία αρκετές φορές οι συγκεκριμένοι γιατροί είχαν … σωτήρια παρέμβαση;

Η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ μπορεί να άλλαξε με την νέα Κυβέρνηση, πλην όμως ακολουθεί την ίδια πολιτική που ακολουθούσε και η προηγούμενη .

Αντί να προσπαθούν να φέρουν (έστω και προσωρινά) γιατρούς από άλλες περιοχές, προσπαθούν μετακινώντας τους ήδη ελάχιστους υπάρχοντες από τα αγροτικά ιατρεία, σε Νοσοκομείο, σε Κέντρο Υγείας και … τούμπαλιν, ενισχύοντας μία περιοχή της Κεφαλονιάς και ταυτόχρονα αποδυναμώνοντας μία άλλη!

Η κατάσταση αυτή που έχει ξεκινήσει εδώ και κάποια χρόνια σίγουρα δεν μπορεί να συνεχιστεί…

Ακούμε και βλέπουμε τα ίδια πράγματα να συμβαίνουν, εδώ και χρόνια.

Και αν σε μία περίφημη συνέντευξη Τύπου του πρώην διοικητή της 6ης ΥΠΕ είχε ακουστεί το «Μην ανησυχείτε θα φέρουμε ιατρούς να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία μας από την γειτονιά μας», η «γειτονιά» μας δεν πρέπει να είναι ούτε η Λειβαθώς, ούτε ο Πόρος, ούτε η Σάμη!

Δυστυχώς για ακόμα μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της ίδιας πολιτικής. 

Γιώργος Χαλαβαζής

Ακούστε παρακάτω τι δήλωσε η γιατρός Μαρτσέλα Βολνεάνσκι στο ραδιόφωνο του Inkefalonia 103,9 και στην εκπομπή "Μέρα Μεσημέρι" 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250