Σταύρος Τραυλός: Ήμασταν σε επιφυλακή και αντιδράσαμε άμεσα στα φαινόμενα της κακοκαιρίας (ηχητικό)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 12:05

Σταύρος Τραυλός: Ήμασταν σε επιφυλακή και αντιδράσαμε άμεσα στα φαινόμενα της κακοκαιρίας (ηχητικό)

Ο Αντιπεριφερειάρχης στο inkefalonia radio 103,9

Στην εκπομπή "Μέρα Μεσημέρι" φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Α/Π Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στις περιοχές Αγία Ευφημία και Νύφι και τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Βικτώρια» στο πέρασμά της.

Ο κ.Τραυλός ανέφερε ότι όλοι οι τοπικοί φορείς ήταν προετοιμασμένοι για την κακοκαιρία και σε επιφυλακή για άμεση αντίδραση, όπως και έγινε. Υπήρχαν οι δεξαμενές ανάσχεσης στην Αγία Ευφημία, αλλά δυστυχώς δεν άντεξαν για να συγκρατήσουν όλα τα φερτά υλικά με αποτέλεσμα να εισέλθουν σε κατοικημένες περιοχές. Όσον αφορά την περιοχή του Νυφίου, ενώ υπάρχει σχεδιασμός προς υλοποίηση για τα πλημμυρικά φαινόμενα, δεν έχει ξεκινήσει όμως ακόμη με αποτέλεσμα να προλάβουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση των λεκανών, ανέφερε.

Έκλεισαν αρκετοί δρόμοι στη διάρκεια της νύχτας, ωστόσο κατόπιν των προσπαθειών και της σκληρής δουλειάς του προσωπικού, τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν και η κυκλοφορία στους δρόμους διεξήχθη κανονικά τις πρωινές ώρες και τα παιδιά πήγαν με ασφάλεια στα σχολεία, πρόσθεσε.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη διευθέτηση των χρόνιων προβλημάτων που πλήττουν την περιοχή μοιράζοντας τη σκέψη του για την άμεση κατασκευή ενός τοίχου αντιστήριξης που ουσιαστικά θα αποτελεί μια μεταλλική αντιπλημμυρική φορητή κατασκευή, η οποία θα τοποθετείται το διάστημα των έντονων καιρικών φαινομένων και θα αφαιρείται μετά την ολοκλήρωσή τους.

Κλείνοντας ανανέωσε το ραντεβού με τους ακροατές μετά την επιστροφή του από την Αθήνα- όπου και βρίσκεται- σε συναντήσεις Υπουργείων για πολύ σοβαρά θέματα του Νομούς μας.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό της συνέντευξης