Σωτήρης Κουρής, Ανυπότακτο Ιόνιο & Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων για την απόλυση του Νίκου Γκισγκίνη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 09:57

Σωτήρης Κουρής, Ανυπότακτο Ιόνιο & Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων για την απόλυση του Νίκου Γκισγκίνη

 Ανακοινώσεις

Σωτήρης Κουρής

Ο συνάδελφος Νίκος Γκισκίνης επιβάλλεται να επανέλθει στην εργασία του.

Δεν θα μπορούσα να παραμείνω απαθής στην απόλυση από την εργασία του συναδέλφου Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Γκισκίνη.

Ο σεβασμός στην εργασία και στην αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου αποτελεί για μένα αρχή ζωής και γι αυτό τάσσομαι αλλυγεγγυος στον συνάδελφο ο οποίος έχει αποδείξει από την πολιτική και συνδικαλιστική του πορεία την ηθική του υπόσταση αλλά και την ακεραιότητα και συνέπεια του στα πιστεύω του και στίς πεποιθήσεις του .

Πάγια θέση μου ήταν και παραμένει ότι η εργασία σε κάθε χώρο πρέπει να είναι μόνιμη η αορίστου χρόνου . Μόνο έτσι δημιουργούνται σταθερές αναπτυξιακές προοπτικές για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους . Μόνο έτσι η κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς οδηγείτε στην πρόοδο .

Ο Νίκος Γκισκίνης , ο συνάδελφος Περιφερειακός Συμβουλος πρέπει να επανέλθει στην δουλειά του και θα είμαι αλληλέγγυος του στήν συζήτηση του θεματος στο Περιφερειακο Συμβούλιο και σε κάθε ενέργεια που θα επιλεγεί για την στηριξή του .

Σωτήρης Κουρής

Αργοστόλι 4 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ

Καταδικάζουμε την απόλυση του συν.   Νίκου Γκισγκίνη, μέλους του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και εκλεγμένου Περιφερειακού Σύμβουλου Ιονίων Νήσων, από την εταιρεία ESA security Solutions.       

Είναι και αυτός ένα από τα θύματα του εργασιακού μεσαίωνα που έχει επιβάλει το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, με τα μνημόνια, την σκληρή δημοσιονομική λιτότητα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Η παράταξή μας ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ δηλώνει συμπαράσταση στον συνάδελφο Νίκο Γκισγκίνη.

Εναντιωνόμαστε στην άδικη και με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων απόλυσή του. 

Ο αγώνας για την στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων, το δικαίωμα στην εργασία,  πρέπει  να είναι συνεχής και παλλαϊκός.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων

Ο σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 με μοναδικό θέμα την απόλυση από την εταιρεία ESA Security Solutions του εργαζόμενου Νίκου Γκισγκίνη και δηλώνουμε ομόφωνα ότι συνταζόμαστε με την ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς η οποία έχει όπως παρακάτω:

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καταγγέλλει την απαράδεκτη και εκδικητική απόλυση από την εταιρεία ESA Security Solutions του συναδέλφου Νίκου Γκισγκίνη, μέλους του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου Ιονίων Νήσων. Η εν λόγω εταιρεία, που διαχειρίζεται, για λογαριασμό της FRAPORT την ασφάλεια του αεροδρομίου Κεφαλονιάς, απολύει το συνάδελφο για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση.

Η απόλυση αυτή είναι καθαρά τρομοκρατική και εκδικητική καθώς πρόκειται για το μόνο συνάδελφο που απολύεται και ενώ υπήρχε δέσμευση από πέρυσι ότι το σύνολο των συναδέλφων θα σταματούσε να δουλεύει με δίμηνες και δεκάμηνες συμβάσεις και θα μετατρεπόταν σε αορίστου χρόνου. Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η εργοδοσία θέλει να επιβάλει σιγήν ιχθύος στους χώρους δουλειάς και να επιβάλλει το δόγμα «τάξις και ασφάλεια», να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Έτσι επιτίθεται σε όποιον μπαίνει εμπόδιο στους σχεδιασμούς της, σε όποιον απεργεί, προετοιμάζοντας και προλειαίνοντας το έδαφος και για άλλες απολύσεις. Αέρα στα πανιά της εργοδοσίας δίνουν τα αντεργατικά μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης που συνεχίζει η σημερινή με πιο πρόσφατο το περιβόητο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που διαλύει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου μας. Καλούμε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, να καταγγείλουν τη στάση της εργοδοσίας.

Δεν υποχωρούμε! Είμαστε σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταματούλα Τσιμάρα     Ιωάννης Μικελάτος