Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 19:31

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γερασίμου στην Κεφαλονιά

Φέρεται εις γνώσιν του ευσεβούς Λαού της Κεφαλληνίας ότι, θα εορτασθή μετά πάσης μεγαλοπρεπείας η  εορτή της ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ  ΤΟY IΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ  του  Προστάτου  της Νήσου μας και Προστάτου  των  απανταχού  της γης διαβιούντων Κεφαλλήνων, Οσίου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ του θαυματουργού κατά το κάτωθι  πρόγραμμα:

Σάββατο   19 – 10 – 2019

ΩΡΑ 5.00 μ.μ. Ιερά Παράκλησις προ του Ιερού Σκηνώματος και μεταφορά Αυτού εις τον νέον Ιερόν Ναόν όπου θα τελεσθεί ο μικρός Εσπερινός.

ΩΡΑ 8.30 μ.μ. Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Εορτής και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία.

Κυριακή  20 – 10 – 2019

ΩΡΑ  7.15 π.μ.  Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικόν Συλλείτουργον.

ΩΡΑ 11.00 π.μ. Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος με την συμμετοχήν του Ιερού Κλήρου, Μοναχών όλων των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως, των Αρχών της Νήσου και του ευσεβούς λαού.

ΩΡΑ 12.00 μ.μ. Πέρας λιτανείας και τοποθέτησις του Ιερού Σκηνώματος εντός του νέου Ιερού Ναού προς συνέχισιν του προσκυνήματος και επαναφορά του Ιερού  Σκηνώματος εις το καθολικόν της Ιεράς Μονής.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΤΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΩΡΑ  5.00 μ.μ.  Λιτάνευσις  της  Ι.  Εικόνος  του   Αγίου  εις  την  πόλιν του Ληξουρίου,  από  τον Ιερόν  Ναόν  του Αγ. Γερασίμου Ληξουρίου και εν συνεχεία δέησις εις την πλατεία Ληξουρίου και επιστροφή εις τον Ναόν  όπου  θα  ψαλλή  η  Ιερά Παράκλησις του Αγίου.

ΑΠΟΔΟΣΙΣ  ΕΟΡΤΗΣ  ΑΓΙΟΥ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

Σάββατο  26 – 10 – 2019

ΩΡΑ 7.30  π.μ.  Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

ΩΡΑ 11.00 π.μ.  Λιτάνευσις του Ιερού Σκηνώματος Αγίου Γερασίμου.

ΩΡΑ 12.00 π.μ. Πέρας Λιτανείας καί τοποθέτησις του Ιερού Σκηνώματος εντός της μεγάλης  Λάρνακος  της Κοιμήσεως ένθα ο Τάφος του Αγίου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΚΑΙ ΕΚ  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ

***

Φέρεται εις γνώσιν εις  το  Χριστεπώνυμο  πλήρωμα  ότι, με  θρησκευτική  λαμπρότητα  και  μεγαλοπρέπεια  θα  εορτασθή  και  εφέτος  η   Ιερά  Πανήγυρις  της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Οσίου πατρός ημών ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ εις το Σπήλαιο Λάσσης.

Ώρα  ενάρξεως  των Ιερών  Ακολουθιών:

Σάββατο  19-10-2019,ώρα  7.00 μ.μ.

Ο  Μέγας  Εσπερινός  της  Εορτής.

Κυριακή  20-10-2019,ώρα  8.00 π.μ.

Όρθρος  και  εν  συνεχεία  Θεία  Λειτουργία.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ
fraport-mobile