Έτσι είναι το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 09:27

Έτσι είναι το πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών στην Ελλάδα (εικόνες)

Δείτε τις φωτογραφίες από τον χώρο στη Ριτσώνα - Πόσο διαρκεί - Η παρουσίαση του πρώτου αποτεφρωτηρίου στην Ελλάδα, στη Ριτσώνα, περίπου 70 χλμ μακριά από την Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

«Ήδη από τις αρχές του μήνα λειτουργεί στη χώρα μας το πρώτο αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα. Ένα θέμα που αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί ταμπού για την ελληνική κοινωνία φαίνεται πως αρχίζει να παίρνει ένα νέο δρόμο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης Αντώνης Αλακιώτης, ο οποίος έκανε την παρουσίαση των εγκαταστάσεων σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της εταιρίας «Υπηρεσίες Αποτέφρωσης Νεκρών Α.Ε.».

Σύμφωνα με όσα είπε, στις εγκαταστάσεις του αποτεφρωτηρίου υπάρχουν δύο κλίβανοι που τηρούν τα αυστηρότερα περιβαλλοντικά στάνταρ και μπορούν να κάνουν συνολικά έως 10 αποτεφρώσεις την ημέρα. Η κάθε διαδικασία διαρκεί 75 λεπτά και γίνεται αυτοματοποιημένα σε θερμοκρασίες που ξεκινούν από τους 800 και φτάνουν τους 1.000 βαθμούς κελσίου.

IMG 5571

Το βασικό κόστος για την αποτέφρωση είναι τα 600 ευρώ, αλλά σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί το κόστος της τελετής και όλων των λοιπών διαδικασιών, που θα καθορίσουν τα γραφεία τελετών στα οποία θα απευθυνθούν οι συγγενείς του θανόντα. Εκεί θα ενημερωθούν και για όλα τα δικαιολογητικά που χρειάζονται όπως το χαρτί από ιατροδικαστή που απαιτείται ώστε να μπορεί να δοθεί η σορός για αποτέφρωση.

«Σημαντικό είναι πως τη μέθοδο της αποτέφρωσης μπορούν να την επιλέξουν άνθρωποι όλων των θρησκευτικών δογμάτων. Στη συνέχεια οι συγγενείς μπορούν να επιλέξουν για τη διαχείριση της τέφρας, αν επιθυμούν με κάποια τελετή να σκορπιστεί για παράδειγμα στη θάλασσα», ανέφερε.

IMG 5571IMG 5571IMG 5571IMG 5571IMG 5571IMG 5571IMG 5571IMG 5571IMG 5571IMG 5571

newsbeast.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250