Μάκης Μεταξάς: «Κάποιοι δεν θέλουν ο τάφος των Τζανάτων να αναδειχθεί»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 10:38

Μάκης Μεταξάς: «Κάποιοι δεν θέλουν ο τάφος των Τζανάτων να αναδειχθεί»

Ο τέως νομάρχης Κεφαλονιάς κος Μάκης Μεταξάς, βρέθηκε στο στούντιο του Cosmos 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή τις αρνητικές εξελίξεις για τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής του Ελειού και συγκεκριμένα τον θολωτό τάφο των Τζανάτων. Ο θολωτός τάφος συγκεκριμένα μένει εκτός των έργων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Μάκης Μεταξάς εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να αναδείξει τον αρχαιολογικό πλούτο του νησιού και το τελευταίο διάστημα με μια ανάρτησή του στο Facebook ενημέρωσε  ότι ένας από του πιο μεγάλους αρχαιολογικούς θησαυρούς μένει εκτός των έργων που θα κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού (ο τάφος των Τζανάτων) και όλο αυτό ενώ ήδη είχαν γίνει τα πρώτα βήματα για να καλλωπιστεί ο χώρος και να γίνει επισκέψιμος.

Ο κος Μεταξάς ανέφερε ότι υπήρχαν άδειες για να γίνει μελέτη (υπήρχε και χρηματοδότηση για την μελέτη) που θα επέτρεπε στον χώρο να γίνει προσβάσιμος. Είχαν έρθει και σε συμφωνία με μια οικογένεια για την απαλλοτρίωση ενός οικοπέδου και εκεί άρχισαν τα δύσκολα, καθώς ένα οικόπεδο που ανήκε στην περιουσία της Μονής της Άτρου, δεν είχε τίτλους ιδιοκτησίας (δεν μπορούσαν όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, να τις βρει ο έφορος αρχαιοτήτων) και εκεί κόλλησε το όλο θέμα.

Όπως επισήμανε και επειδή πρόκειται για εκκλησιαστική περιουσία, έφτασε μέχρι και στον Μητροπολίτη, που όμως τον ενημέρωσε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα από την στιγμή που αντιδρούν το οι ηγούμενοι  και κάποιοι από τους κατοίκους.

Παρ’ όλες πάντως τις δυσκολίες ο κος Μεταξάς δεν το βάζει κάτω και όπως δήλωσε δεν θα σταματήσει να προσπαθεί για το καλύτερο και καλεί όποιον έχει πρόβλημα να το πει ευθέως και να μην κρύβεται πίσω από την όποια θέση κατέχει.

Ακούστε την συνέντευξη του κου Μάκη Μεταξά.



πηγή: 965.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250