Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 13:19

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη (εικόνες)

Παρουσιάστηκε την Κυριακή το απόγευμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, εν όψει των Εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Στο πάνελ βρέθηκαν οι τρεις υποψήφιοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, η νυν βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος, η Αννα Σταθοπούλου από την Ιθάκη, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Παγώνης, καθώς και η Ελένη Σιμεωνίδου, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Σπύρος Παγώνης, ο οποίος εκτός των άλλων προανήγγειλε και την επίσκεψη του Νάσου Ηλιόπουλου στην Κεφαλονιά τις επόμενες ημέρες (πιθανότατα πό Πέμπτη έως το Σάββατο), εμφανίστηκε πεπεισμένος πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, ενώ τόνισε πως «αυτή η μάχη είναι ιστορική».

Η Αννα Σταθοπούλου, πήρε τον λόγο και τόνισε πως: «Το αποτύπωμά μου είναι περισσότερο κοινωνικό. Ολη μου η προσπάθεια αφορούσε κινηματικές δράσεις», ενώ αναφερόμενη στην νυν βουλευτή Αφροδίτη Θεοπεφτάτου τόνισε πως: «Σε αυτή της την θητεία έδωσε νόημα στους θιακούς και έβαλε στο προσκήνιο την Ιθάκη. Δώσαμε μάχες και πετύχαμε νίκες με εμβληματικό τρόπο, όπως η νίκη στο ΣΑΣ για την γραμμή Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η πολιτική του, έκανε σε τέσσερα χρόνια ότι οι άλλοι δεν είχαν κάνει ποτέ. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί να φέρουμε τη νίκη».

Από την πλευρά του ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος, τόνισε: «Όλα ξεκίνησαν στο Καστελόριζο, όπου διαπιστώσαμε ότι λεφτά δεν υπήρχαν, ούτε τα φάγαμε μαζί. Όλοι υπογράψαμε μνημόνια , ωστόσο το θέμα είναι πως το διαχειρίστηκε ο κάθε ένας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που τώρα υπόσχεται φοροελαφρύνσεις, το κάνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια. Το διακύβευμα είναι εάν θα προχωρήσουμε στην βιώσιμη ανάπτυξη ή θα γυρίσουμε στην ανυποληψία».

Η νυν βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, όταν πήρε τον λόγο τόνισε: «Από τον Σεπτέμβριο του 2015 που αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, υποσχεθήκαμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Τότε ένα μεγάλο κομμάτι των πολιτών είχε χάσει την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά του. Τότε είχαμε πει ότι θα βάλουμε την χώρα σε μία ρότα. Και το πράξαμε. Εμείς οι τρεις αποφασίσαμε να δώσουμε αυτόν τον αγώνα, γιατί πιστεύουμε ότι όλο αυτό πρέπει να προχωρήσει παραπέρα. Όλα αυτά τα χρόνια τονίσαμε την σημασία της νησιωτικότητας. Δημιουργήσαμε το μεταφορικό ισοδύναμο. Πραγματοποιήθηκε το σπάσιμο των Δήμων για την καλύτερη εκπροσώπηση της Κεφαλονιάς. Εγινε η επιδότηση της γραμμής Σάμη – Πάτρα – Ιθάκη. Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια πρέπει να προχωρήσει και θα προχωρήσει».

Η Ελένη Σιμεωνίδου, αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως: «Καταφέραμε να νοικοκυρέψουμε το κράτος. Αναλάβαμε την κυβέρνηση και ο μηχανισμός της δεν ήταν και δεν είναι ακόμα και σήμερα στα χέρια μας. Θέλουμε η Ελλάδα να γίνει ένα ευρωπαϊκό κράτος που θα έχει μία συνέχεια. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε που ήμασταν και που είμαστε τώρα. Οφείλουμε να αποτρέψουμε το αποτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας. Ας δώσουμε όλοι μαζί την μάχη. Τα αποτελέσματα αλλάζουν».

Μετά τις τοποθετήσεις, ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

 DSC 0477DSC 0479DSC 0482DSC 0483DSC 0484DSC 0485DSC 0486DSC 0487DSC 0488DSC 0489DSC 0490DSC 0492DSC 0494DSC 0496DSC 0498DSC 0501DSC 0503DSC 0505DSC 0507DSC 0509DSC 0512DSC 0514DSC 0516




00 inkefalonia general ad 300X250